Camelia Crişan – către culmile succesului muzical

0
1281

Cîntăreaţa Camelia Crişan a lansat recent un nou videoclip, iar povestea acestuia, care transpune aventura estivală a ei şi a prietenului său, a atras atît mii de vizualizări în mediul online, cît şi aprecieri. Reuşita clipului se adaugă astfel succesului muzical al Cameliei, ce a cunoscut în acest an o solidă ascensiune completată de admiterea trecută cu brio la academia „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde, din această toamnă, tînăra absolventă a Liceului de Arte din Baia Mare aprofundează regia de operă şi teatrul în cadrul secţiei Artele Spectacolului Muzical.

Momente din vacanţa în Bulgaria

Reporter: Recent ai lansat un nou videoclip. Unde a fost filmat şi care e povestea lui?
Camelia CRIŞAN: Noul meu videoclip are o poveste aparte. Mi-am dorit să realizez un clip natural, simplu, care să mă reprezinte şi să se potrivească în totalitate cu ceea ce transmit versurile melodiei. Înainte cu cîteva zile de a pleca în vacanţă la mare, mi-a venit ideea de a filma cîteva momente din aventura noastră la Nisipurile de Aur – Bulgaria, cu ajutorul prietenului meu, Norbi Kiss. Melodia, denumită „O zi fără tine”, este compusă în totalitate de Vasile Mardare, un om şi un artist extraordinar, care mi-a făcut o mare surpriză compunîndu-mi această piesă. Cred că mi se potriveşte şi o trăiesc pe deplin, iar acesta e, cu siguranţă, doar începutul unei frumoase colaborări.
R.: Care este feedback-ul acestuia în mediul virtual?
C.C.: Am realizat multe videoclipuri pînă acum, mai mult sau mai puţin „oficiale”, însă acesta este primul proiect personal, ai cărui protagonişti sîntem noi (Camelia Crişan şi Norbi Kiss, n.r.), exact ca în viaţa reală. Norbi este cel care a filmat, eu l-am montat, iar Ionuţ Duruş l-a editat. În doar cîteva ore de la lansare, videoclipul a depăşit 1.500 de accesări pe canalul Youtube, foarte multă lume l-a distribuit pe reţeaua de socializare Facebook şi am primit multe mesaje de încurajare şi felicitări. Faptul că munca noastră este atît de apreciată mă bucură enorm…

Concert la Antena 1

R.: Ce alte noutăţi ai pentru fanii tăi?
C.C.: În ultima vreme, am avut multă activitate online pentru a-i ţine aproa­pe pe cei care mă apreciază şi mă susţin – căci aşa îmi place să-i numesc – şi pregătesc încetul cu încetul multe surprize pentru ei, începînd cu acest nou videoclip. Concertez la multe evenimente, atît private, cît şi caritabile, încerc să onorez fiecare invitaţie în parte, îmi iubesc publicul şi mă pregătesc pentru anul care vine, fiindcă talentul fără muncă nu este îndeajuns.
R.: Cum a fost 2015 pentru tine?
camelia_2C.C.: 2015 e, pentru mine, un an al realizărilor în care am avut o mare ascensiune. Activitatea mea muzicală a crescut enorm, am avut foarte multe concerte cu diferite ocazii, spre exemplu la Festivalul Castanelor, în cadrul emisiunii „Poftiţi şi dăruiţi” de la Antena 1, la „Nunta de aur” a cuplurilor care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie etc. Am avut ocazia să cînt pentru sute de oameni la diferite evenimente, în special în vara acestui an, chiar şi în vacanţe am strecurat cîte un recital. O mare realizare este achiziţionarea unui flaut nou, exact aşa cum mi-am dorit, pentru că, pînă la finalul clasei a XII-a, am studiat pe flautul Liceului de Arte. De asemenea, iubesc să scriu pe blogul meu (www.cameliacrisan.wordpress.com, n.r.) despre diferite colaborări, momente, gînduri… Am continuat frumoasele colaborări cu designerul Lorand Coza, cu echipa Sevenstudio, cu Patricia Druţă, DJ-ul Cristi Bozău şi, chiar pe domeniul sportului, cu Fit Express Baia Mare.

Debut muzical în Cluj

R.: Vara aceasta ai trecut cu brio de examenul de bacalaureat şi admiterea la universitate. Ce specializare ai ales să urmezi şi cum e atmosfera vieţii de student?
C.C.: Mă simt foarte împlinită şi mulţumită de alegerea făcută: sînt studentă în anul I la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la secţia „Artele Spectacolului Muzical”, unde studiez regie de operă şi teatru. Pînă acum, viaţa de student este exact aşa cum mi-am dorit. În timpul săptămînii, studiez o mulţime de materii interesante, încerc să descopăr oraşul, să-mi fac prieteni noi şi să mă distrez împreună cu prietenul meu, iar în week-end fug în Baia Mare să-mi vizitez mama şi bunicii şi să dau cîte un recital.
R.: Poţi să ne dezvălui cîteva din planurile tale muzicale pentru viitorul apropiat?
C.C.: În cîteva zile, voi cînta la primul meu eveniment în Cluj şi sînt foarte entuziasmată, îmi doresc să continui cu activitatea muzicală atît în Maramureş, cît şi în Cluj, am început să studiez muzica blues şi jazz, vreau să compun o nouă piesă pentru care voi filma un videoclip în primăvara anului viitor, însă pînă atunci, mă pregătesc pentru concertele de Revelion pe care le voi susţine în Sighet. Am început să lucrez la primul meu spectacol pentru examenul de la facultate, să studiez teatrul, dansul, arta actorului şi limba italiană. Îmi doresc să evoluez pe toate planurile şi sper ca Cel de Sus să-mi dea putere de muncă pentru a-mi îndeplini visul. Le mulţumesc, pe această cale, tuturor celor care mă susţin, care au contribuit la formarea mea şi mă ajută necondiţionat. Fără ei, nimic nu ar fi posibil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.