Top cinci greşeli ale tinerilor la interviu

0
378

Primele interviuri de angajare ale studenţilor sau ale proaspeţilor absolvenţi sunt pline de emoţii şi greşeli din cauza lipsei de experienţă şi de viziune. Aceste greşeli duc, de cele mai multe ori, la neangajarea tinerilor, aceştia rămînînd adesea surprinşi că nu au fost angajaţi. Ei au sentimentul că s-au descurcat foarte bine şi că toate emoţiile de la începutul interviului au dus la purtarea unei discuţii degajate. Află care sunt top 5 greşeli ale tinerilor la interviuri care duc la neangajarea acestora.

1. Ţinută neglijenţă sau inadecvată

Prima impresie contează, de aceea impactul vizual primar este foarte important. Mulţi tineri tind să neglijeze aspectul, ţinuta, considerînd-o neimportantă. Cu siguranţă cunoştinţele par să fie singurele importante, dar şi seriozitatea, iar aceasta denotă de cele mai multe ori din vestimentaţia aleasă. Nu de puţine ori un concurent serios, interesat şi dornic de afirmare este mai apreciat decît unul cu cunoştinţe avansate, dar neglijent.

2. Necunoaşterea companiei

Înainte de prezentarea la un interviu de angajare, trebuie să vă informaţi cît mai bine despre compania pe care urmează să o vizitaţi, despre produsele şi valorile acesteia. Cu cît veţi şti mai multe informaţii şi detalii despre compania potenţial-angajatoare, cu atît veţi impresiona mai mult şi vă veţi creşte şansele de a fi primit în echipă. Necunoaşterea acestor informaţii nu poate fi scuzată, ea denotă dezinteresul, poate şi faptul că sunteţi în căutarea unui job bine plătit, nu a unui job de care sunteţi pasionat.

3. Neglijarea micilor experienţe

Fiecare experienţă este importantă, fie de voluntariat, job sezonier, job part-time sau implicarea în diverse proiecte. Mulţi tineri uită să îşi prezinte aceste plusuri atît în CV, cît şi în discuţiile de la interviu. Nu ezitaţi să vorbiţi despre ele în contextul discuţiei din timpul interviului.

4. Evitaţi discuţiile personale

Viaţă personală şi toate discuţiile aferente acesteia trebuie păstrate pentru momentele în familie sau conversaţiile cu prietenii. Ele nu sunt potrivite pentru a fi aduse în discuţie sau amintite în cadrul unui interviu. Cu cît veţi discuta mai multe despre astfel de aspect, cu atît veţi fi mai departe de angajare şi veţi convinge angajatorul că nu sunteţi potrivit.

5. Pretenţii salariale prea mari

Tinerii, de regulă cei care au absolvit facultăţi de prestigiu, nu uită să precizeze încă de la prima întîlnire pretenţiile lor financiare. Acesta este un subiect ce trebuie abordat prima dată de către angajator, în acest moment puteţi să emiteţi pretenţii reamintindu-i angajatorului cît de potrivit sunteţi pentru postul vizat şi calităţile care vă recomandă pentru a primi un salariu cît mai mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.