Un tînăr din Sighetu Marmaţiei, bănuit de furturi, cu un prejudiciu de peste 19.000 lei

0
582

Poliţiştii sigheteni au identificat un tânăr de 28 de ani din Rona de Sus, bănuit de comiterea a cinci furturi cu un prejudiciu de 19 100 de lei.

Investigaţiile efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei, cu privire la un furt reclamat în data de 10 octombrie, au dus la identificarea unei persoane bănuite de comiterea faptei. Cercetările au relevat că un tânăr, de 28 de ani, din Rona de Sus, în noaptea de 9/10 octombrie, a sustras o uşă, în valoare de 1.200 lei, de la balconul unui imobil, situat pe strada Doboieş, imobil nelocuit şi în curs de renovare.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că tânărul a mai comis alte patru furturi, în cursul anului 2015. Astfel, în lunile martie şi iulie, a sustras mai multe unelte electrice, în valoare de 10.600 lei, din mijloace de transport parcate pe străzile Independenţei şi Doboieş. În cursul lunii septembrie, a sustras dintr-un imobil trei geamuri termopan şi obiecte de îmbrăcăminte, în valoare de 5.000 lei iar de pe un şantier, unelte electrice, în valoare de 3.500 lei.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

Acţiune silvică la Săcel

În cadrul activităţilor desfăşurate, în locul numit “Gura Prihodului” au găsit opt arbori, de esenţă molid, nemarcaţi silvic, ce aparţineau unui bărbat din localitate. Acesta a prezentat autorizaţia de exploatare şi actul de punere în valoare, însă arborii nu erau marcaţi. Materialul lemnos a fost ridicat până la clarificarea situaţiei.
Tot în acelaşi loc, au fost găsiţi alţi trei arbori, de esenţă fag, nemarcaţi silvic, ce aparţineau unui alt bărbat din localitate. Acesta a declarat că i-a tăiat de pe proprietatea sa, din câmp. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.
Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au depistat o căruţă, care transporta lemn, de esenţă molid, pentru care căruţaşul nu a putut prezenta documente legale. Poliţiştii au confiscat materialul lemnos şi l-au sancţionat contravenţional pe bărbat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.