Hoţi de lemne prinşi de jandarmi şi silvicultori

0
581

– 6 fapte de natură penală, 66 de contravenţii şi amenzi însumînd 21.800 lei –  
În luna noiembrie, la nivelul judeţului, 136 de jandarmi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor care contravin legislaţiei în domeniul silvic.
Având ca obiectiv principal prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în domeniul silvic, dar şi reducerea fenomenului tăierilor ilegale din pădurile judeţului nostru, Jandarmeria Maramureş a desfăşurat 45 acţiuni, din care 19 acţiuni independente, cu un efectiv de 61 jandarmi, şi 26 de acţiuni în cooperare cu personalul Direcţiei Silvice Maramureş.
Urmare a efortului conjugat, au fost constatate 6 fapte de natură penală, săvîrşite de 3 făptuitori, fiind confiscată cantitatea de 12,11 metri cubi de masă lemnoasă. Actele de constatare întocmite au fost înain­tate organelor de urmărire penală. Totodată, pe timpul acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 66 de fapte contravenţionale, aplicîndu-se sancţiunile prevăzute de Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare totală de 21.800 lei.
Jandarmii reamintesc că, începînd cu 13 iulie a.c., în urma modificării şi completării Codului Silvic, prin Legea nr. 133/2015, Jandarmeria Română a primit competenţa de a constata infracţiuni silvice şi de a efectua controlul circulaţiei materialelor lemnoase.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.