Vă mulţumesc!

0
3101

Cu întristare şi profundă durere în suflete, cu împăcare şi adâncă simpatie pentru suferinţa şi zbuciumul prin care a trecut, cu recunoştinţă că ne-a fost alături o viaţă de om, soţia Elena adresează mulţumiri tuturor celor care l-am însoţit pe ultimul drum pe dragul nostru soţ, tată şi bunic: AUGUSTIN IOAN COZMUŢA, trecut întru cele veşnice la o săptămână după împlinirea frumoasei vârste de 71 de ani (n. 14 noiembrie 1944).
Lista celor cărora am dori să le mulţumim pentru umanitate, pentru ajutorul acordat în toată această perioadă, este lungă şi îi cuprinde în primul rând pe toţi cei care s-au gândit la Gusti, l-au sunat, i-au scris, l-au căutat şi l-au vizitat cât a fost în viaţă – fapt pe care el l-a apreciat cu deosebire: familiilor Ion Cuceu şi Horaţiu Branda de la Cluj, pentru prietenia de-o viaţă, ospitalitatea deosebită şi ajutorul medical; colectivului Secţiei de oncologie de la Spitalul Judeţean din Baia Mare, dr. Dumitru Filip şi dr. Alina Herzal, pentru profesionalismul şi dedicaţia cu care l-au îngrijit, mai ales în ultima perioadă; o echipă medicală care se mobilizează exemplar, cu mijloacele pe care le are la dispoziţie, să-i ajute pe bolnavii de cancer în lupta lor şi să le facă viaţa cât mai uşoară; asistentei Flavia Făt – care ştie să-şi ofere afecţiunea unor oameni în suferinţă şi care l-a îngrijit cu blândeţe până în ultima zi; familiei Florian Roatiş, doamnelor Ani şi Rodica, mătuşii Marika, lui Laci şi Ibi, nepoatei Crina Chilat, pentru că au fost mereu disponibili şi ne-au sărit în ajutor, la orice oră. Aducem mulţumiri dr. Smaranda Sabău pentru delicateţea cu care a ştiu să îl înconjoare pe Gusti; dr. Ioana Mailatescu, pentru prietenie, sfaturi pertinente şi ajutor; dr. Mirela de la Casa Bio Cluj, pentru susţinere morală. Familiei dr. Oana Mătieş şi dr. Ovidiu Trifan din Milbrae, California, pentru că ne-au îndrumat în toate deciziile medicale cu căldură sufletească. Colegilor Ioanei din California: Dan Rasky, Lynn Harper, Mark Newfield, Bruce Pittman, Steve Lesh, pentru felul în care au înţeles să-i înlesnească Ioanei posibilitatea să stea cât mai mult, în acest an, cu tatăl ei. Fiicei Ioana, pentru dragostea cu care şi-a înconjurat tatăl în aceşti ani de boală, pentru implicarea în tratamentul urmat, pentru bucuriile pe care i le-a făcut prin prezenţa ei şi a familiei ei în Baia Mare, cât de des a fost posibil; nepoatelor Amelia şi Alexandra, pentru că l-au bucurat şi bine-dispus pe bunicul, prin prezenţa lor. Lui Mike, soţul Ioanei, pentru omenia, respectul şi pentru efortul său de a se strădui să se înţeleagă cu bunicul (româneşte). Ziarului Graiul Maramureşului, colegilor de la acest ziar, pentru decenţa şi compasiunea cu care au reflectat evenimentul. Colectivului redacţional al revistei Nord Literar, alături de care a trăit în ultimii ani momente de mare încărcătură spirituală, d-lui Săluc Horvat care l-a susţinut şi încurajat în lupta cu boala.
Primarului Cătălin Cherecheş şi prefectului Anton Rohian, pentru condoleanţele şi cuvintele de apreciere formulate şi prezenţa la ceremonia de înmormântare. Arhim. Dr. Macarie Motogna, egumenul mănăstirii Rohia, protos Alexie Bud de la mănăstirea Nicula, pr. Ioan Morar, paroh în Gherla, pr. Gheorghe Pop din Seini, pr. Simion Mesaroş, care au venit spre a-i aduce un cuvânt de mângâiere în acest ultim popas pământesc.
Tuturor celor care au transmis condoleanţe, cuvinte de apreciere, regrete, compasiune, nostalgii şi consideraţie prin intermediul presei locale. Celor care au venit să-l conducă pe ultimul drum (prieteni, rudenii, cunoscuţi, vecini, colaboratori, foşti colegi de serviciu ai soţiei), să-i aducă o floare, un ultim omagiu, care şi-au lăsat celelalte îndeletniciri zilnice spre a-l onora pe ultimul drum.
Dumnezeu să-l ierte! Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.