În luna noiembrie 2015, DSVSA Maramureş a controlat unităţi din industria agroalimentară (fabricarea produselor de morărit, a pîinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume, fructe). Controlul a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sînt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Au fost constatate o serie de neconformităţi privind respectarea regulilor de igienă, privind personalul (examene medicale, fişe aptitudini, echipament protecţie), înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Au fost acordate amenzi de 4.000 lei – igienă necorespunzătoare în spaţiile de producţie şi depozitare şi pentru etichetare necorespunzătoare. Au fost prelevate probe conform procedurilor, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise, precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.