10.000 lei amenzi într-o singură zi pentru şoferii care nu utilizează centura de siguranţă

0
392

Marţi, între orele 7 şi 21, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului pentru a preveni producerea de accidente rutiere şi pentru a verifica dacă se respectă normele rutiere, în principal utilizarea centurii de siguranţă şi starea tehnică a autovehiculelor.
Poliţiştii au controlat peste 50 de autovehicule şi în urma verificărilor au constatat abateri, ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de aproximativ 10.000 lei, fiind retrase 2 certificate de înmatriculare şi au reţinut, în vederea suspendării, un permis de conducere.
Poliţiştii reamintesc con­ducătorilor auto şi pasagerilor că „portul centurii de siguranţă nu este doar o obligaţie legală, ci şi o modalitate eficientă de a evita rănirea gravă în caz de accident. Nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte riscul de vătămare a acestora în accidente rutiere şi agravează leziunile suferite în urma coliziunilor”.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Marţi, poliţiştii rutieri au depistat doi conducători auto care au pus în pericol siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic, conducând autovehicule deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
• Un băimărean, în vârstă de 38 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe bulevardul Republicii, a pierdut controlul direcţiei la efectuarea unui viraj la dreapta şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism parcat regulamentar. Impactul nu s-a soldat cu rănirea vreunei persoane. Băimăreanul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
• Marţi, la puţin timp după miezul nopţii, în localitatea Lăpuş, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia se afla un localnic, în vârstă de 33 de ani. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul avea o concentraţie mai mare de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Celor doi bărbaţi le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.