Directorul Asociaţiei Esperando şi o persoană cu dizabilităţi ar putea candida din partea Coaliţiei pentru Baia Mare la Consiliul Local

0
593

• Băimărenii implicaţi în comunitate au şansa să reprezinte cetăţenii în forul administrativ al oraşului •

Coaliţia pentru Baia Mare este platforma civică iniţiată de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş. Din această coaliţie pot face parte toţi cetăţenii şi toate entităţile care doresc să susţină proiectele majore de dezvoltare ale oraşului nostru, în special candidatura la obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii. Cătălin Cherecheş a anunţat deja că va candida la alegerile locale din iunie, susţinut de Coaliţia pentru Baia Mare şi, mai mult, platforma civică va propune persoane care şi-au dedicat activitatea comunităţii băimărene în diverse domenii, pentru Consiliul Local.

Primele două persoane care au fost invitate să candideze din partea Coaliţiei pentru Baia Mare sunt Daniel Filipaş, directorul executiv al Asociaţiei Esperando, un băimărean apreciat pentru implicarea sa în domeniul social şi pentru eforturile pe care le duce de mai bine de 15 ani în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. O altă persoană invitată să candideze din partea Coaliţiei pentru Baia Mare la Consiliul Local este Iudita Suman, o persoană cu dizabilităţi, aflată de mulţi ani în scaun cu rotile, dar care a demonstrat că în pofida problemelor sale poate să lucreze şi să contribuie pentru comunitatea băimăreană. Pe vremea când primarul Cătălin Cherecheş era deputat în Parlamentul României, Iudita Şuman a fost pentru câţiva ani asistenta sa în cabinetul din Baia Mare şi a dovedit calităţi deosebite în interacţiunea cu băimărenii care treceau zilnic pragul biroului. De câţiva ani, Iudita Şuman lucrează la sediul Caspev, unde zi de zi este alături de seniorii membri ai asociaţiei. Iudita Şuman a scris zeci de articole publicate în presa locală despre problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, promovând egalitatea de şanse şi dreptul la muncă pentru cei aflaţi în scaun cu rotile. Cu ocazia aniversării a 15 ani de existenţă a Asociaţiei Esperando, la finalul săptămânii trecute, primarul Cătălin Cherecheş le-a lansat celor doi invitaţia de a susţine Coaliţia pentru Baia Mare şi de a candida din partea platformei civice la Consiliul Local al municipiului Baia Mare la alegerile locale din luna iunie.
Cătălin Cherecheş, pri­­marul municipiului Baia Mare: „Am dat un exemplu când eram parlamentar cu Iudita. Acum trebuie să facem altceva, mai mult, până la implicarea socială. Chiar discutam cu domnul Filipaş că o să facem două lucruri, într-un mod ridicat aşa, la nivel de exemplu, aşa cum ne-au obişnuit ei pe noi. I-am propus domnului Daniel Filipaş să vină şi să facă parte din Consiliul Local al municipiului Baia Mare din iunie încolo. Şi să nu vină singur. Să vină de exemplu şi cu Iudita, care cred că poate să fie prezentă pe o listă de Consiliu Local ca să arătăm că oamenii au capacitatea să se ofere cu lucrurile lor bune unii celorlalţi. Din păcate, până acum niciunul dintre cei care coordonează fundaţii, organizaţii care fac bine oamenilor nu a fost prezent în Consiliul Local şi toţi stăteau şi stau pe margine şi aşteaptă de la Consiliu Lo­cal şi de la Consiliul Judeţean diverse lucruri, diverse fapte, diverşi paşi, diverse hotărâri, diverse decizii care nu se întâmplă sau se întâmplă foarte  greu. Atunci cred că o prezenţă a domnului Filipaş acolo, în Consiliul Local, poată să facă bine oraşului”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.