American International School of Transylvania, lider al educaţiei de calitate

0
1756

American International School of Transylvania a organizat în partene­riat multiplu următoa­rele activităţi, sub egida L.O.V.E., pentru a marca în comunitate teme de interes precum: educa­ţia, participarea civică, protecţia mediului şi voluntariatul.
Sub sloganul Lideri ai educaţiei de calitate, au fost prezentate public rezultatele exerciţiului de educaţie nonformală derulat împreună cu partenerii: Şcoala gimnazială din Dumbrăviţa, Şcoala gimnazială Lucian Blaga, Şcoala gimnazială Victor Babeş şi Liceul de Arte din Baia Mare. Cercetarea a fost realizată din dorinţa de a scoate în evidenţă exemplele de bună practică din sistemul de învăţământ românesc şi a oferi copiilor, pe de o parte, oportunitatea să facă aprecieri personale cu privire la şcoala lor şi mediul în care se formează, şi şcolilor, pe de altă parte, posibilitatea să se vadă prin ochii copiilor care le frecventează. La întrebarea “De ce îmi iubesc şcoala?“, desenele copiilor răspund mai bine decât cuvintele… Expoziţia cu desenele copiilor s-a desfăşurat în perioada 9-19 februarie 2016, la parterul Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” din Baia Mare.
Acţiunea „Fie ca vocile noastre să răsune!” a avut loc în data de 15 februarie 2016, în Sala de spectacole Rotary a Liceul de Arte Baia Mare. AIST a prezentat rezultatele unui sondaj realizat în rândul tinerilor din 6 licee băimărene, în care aceştia au fost provocaţi să se pronunţe privind viitorul lor în România. Rezultatele studiului arată că majoritatea tinerilor doresc să urmeze cursurile unei facultăţi, se văd trăind în străinătate peste 10 ani, ar schimba în principal sistemul de educaţie din România şi îşi doresc să fie sprijiniţi mai mult de familie, pentru a-şi atinge obiectivele. Programul evenimentului a mai cuprins un concert la pian, susţinut de prof. Marta Andrei, prof. Sorina Gherman şi prof. Smaranda Grigorian din cadrul Liceului de Arte Baia Mare, şi muzică românescă şi internaţională, moment artistic susţinut de “Mugurii dănţăuşi I”, instruiţi de prof. Maria Seraz, de la “Palatul Copiilor” Baia Mare.
În 16 februarie, AIST a organizat „Love Our Valuable Earth!” pentru elevii de la Şcoala gimnazială din Dumbrăviţa, care au beneficiat de activităţi de educaţie nonformală menite să-i conştientizeze cu privire la importanţa protecţiei mediului şi a reciclării.
În 17 februarie, AIST a organizat „Let Our Volunteers Educate!” pentru 55 de elevi de la Şcoala gimnazială I.L. Caragiale din Baia Mare, care au beneficiat de activităţi de educaţie nonformală, multiculturale, prin jocuri, cântece şi dans.
În 19 februarie, AIST a organizat „Living Our Values Everyday!” pentru 15 elevi de la Şcoala gimnazială din Groşi, iar mai apoi, pentru 27 de copii de la Grădiniţa nr. 25 din Baia Mare, care au beneficiat de activităţi de educaţie nonformală menite să-i conşti­entizeze cu privire la importanţa valorilor şi a bunelor maniere.
Evenimentele publice fac parte din calendarul de activităţi desfăşurate în cadrul proiectului „Gate towards Education for All”, Serviciul European de Voluntariat, implementat de către Asociaţia American International School of Transylvania şi finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.