Pentru siguranţa cetăţenilor!

0
448

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii economice au verificat 22 de societăţi comerciale şi 8 persoane fizice şi au constatat 25 de abateri de la normele legale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 3.000 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri estimate la valoarea de 600 lei.
Poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie din judeţ şi în urma controalelor efectuate au constatat 144 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de aproape 30.000 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 5 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

Înşelăciune ,,dejucată” de un taximetrist

Un taximetrist şi-a dat seama că, o femeie, din localitatea Coaş, este pe punctul de a deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune şi a anunţat poliţia. Banii femeii, 13.900 lei, nu au mai ajuns la escroci.
Miercuri, 9 martie, poliţia a fost sesizată de un taximetrist că a fost contactat de o femeie care, contra cost, i-a solicitat să se deplaseze în localitatea Coaş, unde o altă persoană îi va înmâna o sumă de bani pe care să o depună într-un cont.
Taximetristul a dat curs solicitării şi, în timp ce se întorcea cu banii spre Baia Mare, şi-a dat seama că poate fi vorba despre o înşelăciune şi a anunţat poliţia. El a fost îndrumat să meargă la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru clarificarea situaţiei.
Din primele verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că femeia, din Coaş, a fost sunată, anterior, de o persoană care a pretins că este medic şi că urmează să o opereze pe fiica ei, care a avut un accident de circulaţie. Aceasta i-a spus că intervenţia chirurgicală se va face contra-cost, astfel că trebuie să depună într-un cont suma de 13.900 lei.
Banii au fost restituiţi victimei, iar poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor.

În flagrant – Prinşi de poliţişti după ce au furat o bicicletă

Poliţiştii sigheteni au prins, în flagrant, doi bărbaţi, la scurt timp de la comiterea unui furt de bicicletă. Vehiculul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
În data de 9 martie, la ora 20.40, un echipaj de siguranţă publică, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Popa Lupu, din Sighetu Marmaţiei, a observat doi bărbaţi care transportau o bicicletă pentru copii.
Bănuind că aceştia ar putea să nu fie posesorii de drept ai bicicletei, poliţiştii i-au legitimat şi au stabilit că cei doi sunt sigheteni, în vârstă de 28 şi 34 de ani. Totodată, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbaţii, ştiind că bicicleta a fost lăsată în scara unui bloc de pe strada Popa Lupu, în jurul orei 20.35, au sustras-o şi au pornit cu ea spre casă.
Bicicleta, în valoare de 150 de lei, a fost predată părţii vătămate, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Un bărbat din Borşa

Este cercetat pentru infracţiuni la regimul materiilor pirotehnice şi contrabandă calificată
Poliţiştii din Borşa s-au sesizat din oficiu că, în seara zilei de 8 martie, un bărbat, din Borşa, a efectuat, fără drept, operaţiuni cu articole pirotehnice în curtea locuinţei sale. Din primele verificări s-a constatat că bărbatul, în cursul lunii decembrie 2015, a cumpărat 4 baterii de artificii, din Italia, şi le-a introdus, fără drept, în ţară, cu intenţia de a le folosi de Revelion.
Poliţiştii i-au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi contrabandă calificată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.