161 de sancţiuni aplicate într-o singură zi de poliţiştii rutieri

0
386

În urma controalelor efec­tuate, poliţiştii au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale, însumând peste 37.000 lei, au reţinut 3 permise şi au retras 15 certificate de înmatriculare.
În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, depistării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere, conduc autovehicule fără a utiliza centura de siguranţă  precum şi a celor care încalcă alte prevederi ale legislaţiei rutiere în vigoare, poliţiştii au organizat şi desfăşurat, în colaborare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Maramureş, mai multe acţiuni.  Astfel, miercuri, 16 martie, aproximativ 300 de şoferi, care s-au deplasat cu autovehiculele pe raza municipiilor Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, în Fărcaşa sau pe DJ 187 Ruscova – Repedea – Poienile de sub Munte, au fost controlaţi de poliţişti. În urma verificărilor, poliţiştii au aplicat 161 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 37.000 lei.
Ca măsură complementară au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
De asemenea, poliţiştii au prevenit potenţiale tragedii identificând, în flagrant, un sighetean, în vârstă de 55 de ani, care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool. El a fost depistat, în jurul orei 19, pe strada 9 Mai, din Sighetu Marmaţiei, şi în urma testării cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.