România s-a calificat la JO 2016

0
482

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, sîmbătă seara, după ce echipa Muntenegrului a învins Danemarca, scor 26-22 (13-10), în ziua a doua a turneului preolimpic de la Aarhus (Danemarca).

România şi Muntenegru, cu două victorii după primele două zile ale turneului preolimpic, şi-au asigurat cele două bilete pentru Rio înaintea ultimei etape de la Aarhus, astfel că meciul direct va avea ca miză doar primul loc în grupă. România a învins cu 32-25 Danemarca, vineri, iar sîmbătă a surclasat Uruguayul cu 36-19. Muntenegru a trecut vineri de Uruguay cu 34-19, iar acum a întrecut Danemarca, scor 26-22.
În primul meci cu Danemarca, băimăreanca Eliza Buceschi a fost desemnată jucătoarea meciului, jucătoarea ce evoluează acum pentru Thuringer înscriind 11 goluri din 12 aruncări. De asemenea, căpitanul HCM-ului şi al României, Valentina Ardean Elisei, a înscris 5 goluri. Paula Ungureanu a închis poarta excelent, iar Ionica Munteanu a înlocuit-o cu brio pe final de meci, ambele fiind componente ale HCM Baia Mare. În al doilea joc, cu Uruguay, Tomas Ryde a decis să utilizeze jucătoarele ce au stat pe bancă mai mult în partida din prima zi. Astfel, în această dispută s-au regăsit mai multe jucătoare de la HCM Baia Mare. Ana Maria Tănăsie a marcat de 8 ori, Luciana Marin a înscris 3 goluri, Gabriela Perianu – 1, Patricia Vizitiu – 1, Gabriella Szucs – 1, iar alte două jucătoare ce au avut sau au legătură cu clubul băimărean, Mădălina Zamfirescu şi Aneta Pîrvuţ-Udriştioiu, au marcat patru, respectiv şapte goluri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.