“Ziua Internaţională a Poeziei” a fost marcată la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu”

0
1088

“Ziua Internaţională a Poeziei” este marcată pe data de 21 martie şi este declarată de UNESCO, începând din anul 1999, drept o recunoaştere a faptului că oamenii de litere şi de cultură, poeţii şi scriitorii din întreaga lume, şi-au adus o contribuţie remarcabilă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale. Obiectivul său principal este acela de a încuraja o revenire la tradiţia orală, de a susţine recitalurile de poezie, pentru a restabili un dialog între poezie şi celelalte arte, precum muzică, dans, teatru şi pictură, evidenţiind astfel dictonul lui Delacroix: „Nu există nici o altă artă fără poezie”.
Cu această ocazie, ieri, 21 martie, la Biblioteca Judeţeană ”Petre Dulfu” Secţia pentru copii, elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga” (director profesor Alexandru Nuţă), coordonaţi de învăţătoare Doina Cătunescu şi bibliotecar Olimpia Gross, au fost protagoniştii activităţii ”Versuri din condei pentru prichindei”. Aceştia au prezentat un recital de poezie din lirica mai multor poeţi.
Elevii Şcolii Gimnaziale “Avram Iancu” (dir. Ioan Marian Pop, dir. adjunct Florin Câmpan) profesorii Medan Gabriela, Muntean Elena, Miclăuş Dorina, Burtan Andra şi elevii Şcolii Gimnaziale “Nichita Stănescu” (dir. Marieta Breitkopf, dir. adjunct Maria Zete) profesorii Bănică Simona, Delia Kellerman, Miertoiu Melania, Butoi Valentina au pregătit un program artistic dedicat acestei zile. Activitatea a fost coordonată de Alina Andreicuţ, profesor de educaţie muzicală şi a avut loc luni, 21 martie, ora 12.30 la Biblioteca Judeţeana “Petre Dulfu”, Baia Mare.
Activitatea a cuprins o prezentare power point despre Ziua Internaţională a Poeziei, recitare de poezii în limba română, engleză, franceză, germană şi cântece interpretate în limba română.
Expoziţia de carte cu titlul “Cartea cărţilor de poezie”, realizată de bibliotecar Paula Roman, a completat această activitate şi a servit drept suport în întocmirea unei liste de lecturi din lirica unor poeţi din literatura română şi universală. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.