Reprezentant al Ambasadei SUA în România, prezent în Baia Mare

0
618

Ataşatul politic Matthew Jones şi primarul Cătălin Cherecheş au discutat aspecte economice, sociale şi politice

Miercuri, 23 martie 2016, primarul Cătălin Cherecheş a primit vizita ataşatului politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Matthew Jones, cu care a discutat aspecte economice, sociale şi politice locale. Vizita reprezentantului Ambasadei SUA face parte dintr-o serie de călătorii prin România care au ca scop o mai bună cunoaştere a ţării, dar şi a liderilor locali şi regionali din administraţie şi politică.

Pe parcursul vizitei în Baia Mare, Matthew Jones s-a întâlnit cu factori politici şi administrativi pentru a discuta elemente legate de alegerile locale şi parlamentare.
„Am avut bucuria să îl primim pe domnul Matthew Jones, cel care este secretarul politic al Ambasadei Statelor Unite, cu care am discutat despre tot ceea ce înseamnă politica judeţului, politică naţională, lucruri care ţin de dezvoltarea oraşului şi a judeţului, chestiunile legate de modul în care văd organizarea administraţiei locale în România, modul în care văd aşezarea politică după alegerile locale şi modul în care se vor regăsi priorităţile cetăţenilor pe agenda Consiliului Local şi modul în care voi impulsiona Consiliul Lo­cal să respecte priorităţile pe care le gândesc cetăţenii. Voi transmite săptămâna viitoare Ambasadei şi modul în care gândim anumite evenimente de ordin social, cultural şi economic pentru acest an în Baia Mare, astfel încât să poată să fie prezenţi şi reprezentanţii Ambasadei. Am avut bucuria să văd că există o amplă deschidere faţă de municipiul Baia Mare şi administraţia locală. Am văzut că erau foarte bine documentaţi cu privire la evaluări de ordin electoral şi cred că este o chestiune care ţine de modul în care un partener strategic îşi cunoaşte partenerul de echipă”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.
Mai mult, în cadrul întâlnirii dintre primarul Cătălin Cherecheş şi reprezentantul Ambasadei SUA s-a discutat şi despre integrarea socială a comunităţii rome.

„Este un subiect sensibil, delicat. Este un subiect pentru care primim tot sprijinul Ambasadei SUA. Cred că este foarte util în acest moment să fim transparenţi în fiecare acţiune pe care o facem cu privire la comunitatea romă şi am toată încrederea că lucrurile vor funcţiona înspre integrarea comunităţii rome, înspre educaţie, înspre muncă, disciplină, înspre respect faţă de lege. Aşadar a fost o discuţie pozitivă”, a mai adăugat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.