La Săcălăşeni: Cel mai mare centru pentru vârstnici va fi terminat în vară

0
1195

Comuna Săcălăşeni a demarat anul trecut o serie de investiţii consistente din punct de vedere financiar. Astfel, printr-un proiect complex, de câteva milioane de euro, s-a demarat reabilitarea a peste 12 kilometri de drumuri, dar şi construirea unuia dintre cele mai mari centre pentru persoanele vârstnice din judeţ. Imobilul se află în satul Coruia.
Când investiţia va fi încheiată, aici vor avea loc peste 40 de persoane vârs­t­nice, beneficiind de toate condiţiile: „Modernizarea comunei Săcălăşeni a avut loc pe axa de finanţare 322, prin FADR. Este vorba de trei milioane şi ceva de euro, un proiect cu patru componente, cea principală fiind legată de drumuri şi presupune modernizarea a mai bine de 12 kilometri. Apoi urmează componenta de asistenţă socială care este a doua ca şi cuantum de finanţare. Ea presupune construirea unui centru de bătrâni cu 46 de locuri, acesta urmând a fi printre cele mai mari din judeţ, dacă nu cel mai mare. Componenta de canalizare presupune o reţea de circa trei kilometri, iar partea de dotare aşezăminte culturale este ultima componentă din proiect, în valoare de 200.000 de euro. În acest moment proiectul este undeva pe la 80% finalizat şi sperăm ca până în luna mai, începutul lui iunie să finalizăm investiţia făcând recepţia la terminarea lucrărilor”, a declarat Emilian Pop, primarul comunei Săcălăşeni.
Cetăţenii din comună sunt mulţumiţi cu această investiţie: „Este bine că se construieşte la noi în comună aşa ceva, că sunt mulţi bătrâni şi unii nu au aparţinători. Aşteptăm finalizarea lui”, a declarat Smaranda F., localnică. „A fost o idee bună că primăria s-a gândit să construiască aşa ceva la noi în sat. Tot timpul a fost nevoie de o asemenea investiţie în comună, numai că până acum nu s-a făcut. Avem bătrâni de care nu se pot îngriji cei din familie, aşa că ei merită un loc de genul ăsta”, a spus Nelu Pop. „Aşteptăm să vedem că se termină lucrările, iar căminul de bătrâni este funcţional şi atunci va fi bine”, a conchis un alt localnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.