Amenzi în sumă de 10.500 lei şi 4 avertismente

0
635

În intervalul 29 martie – 4 aprilie, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul ISU Maramureş a efectuat 13 controale, din care 11 tematice şi 2 acţiuni inopinate, în timpul cărora au fost constatate 17 deficienţe (din care 6 au fost remediate pe loc), fiind aplicate 6 sancţiuni, din care 2 amenzi, în cuantum de 10.500 de lei şi 4 avertismente. De asemenea, au fost executate 28 de activităţi de recunoaştere în teren şi educare şi instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Biciclist accidentat la Valea Romană

Marţi, la ora 18.36, prin SNUAU 112, dispeceratul ISU Maramureş a fost anunţat despre faptul că, un biciclist a căzut în zona şaua Dia, Valea Romană. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, era însoţit de încă doi amici, care au cerut ajutor forţelor de intervenţie. Din cauza faptului că, zona în care persoana a căzut era foarte greu accesibilă, în ajutorul echipajului de prim ajutor al SMURD Baia Mare au venit şi membrii Clubului XTREME ADVENTURE Baia Mare, ai Asociaţiei Salvatorilor Montani şi cei ai Serviciului Judeţean Salvamont, care au facilitat accesul paramedicilor la victimă cu ajutorul maşinilor off-road.
Victima a fost stabilizată de către paramedicii băimăreni şi apoi a fost transportată până la ambulanţă cu ajutorul membrilor clubului şi salvamontiştilor. Ulterior, cu ambulanţa, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean pentru investigaţii suplimentare.

Zi de “foc” pentru pompieri

Marţi, 5 aprilie, a fost o zi de “foc” pentru pompierii maramureşeni. Nu mai puţin de 7 incendii au izbucnit în judeţul nostru.
• La Moisei, la ora 14.17, a fost semnalat un incendiu în curtea unui cetăţean. Flăcările au mistuit o casă din lemn în suprafaţă de 50 de metri pătraţi, un adăpost de animale în suprafaţă de 20 de metri pătraţi şi 10 de metri cubi de lemn. Din cauza vântului şi a faptului că imobilele se aflau la mică distanţă unul de altul, incendiul s-a propagat şi la gospodăria vecină, unde au ars o casă, în suprafaţă de 100 metri pătraţi, un şopron de fân, de circa 40 de metri pătraţi, şi aproximativ 2 tone de fân.
• Pompierii au intervenit şi pentru lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată în Copalnic Mănăştur, Borşa, Valea Chioarului şi Bogdan Vodă. În total au ars circa 2,5 hectare de pădure, 10 hectare de păşune împădurită şi circa 21 hectare de vegetaţie uscată.
• La alte două incendii de vegetaţie uscată, la Borşa (zona releu) şi pe strada Negoiescu, din cauza faptului că pompierii din Borşa şi Vişeu de Sus interveneau la două incendii în Moisei, incendiile de vegetaţie au fost lichidate de către personal din cadrul Primăriei Borşa, Poliţia Locală şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Borşa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.