Cristian Niculescu Ţâgârlaş: “Susţin demersurile realizate pentru protejarea imaginii şi credibilităţii procurorului-şef DNA”

0
656

Un grup de cetăţeni israelieni sunt anchetaţi de procurorii DIICOT pentru activităţi de spionare a comunicaţiilor şi tentative de tip phishing (înşelătorii electronice) având ca ţintă persoana Laurei Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA.
Conform datelor făcute publice, o persoană sau un grup de cetăţeni români, posibil anchetaţi sau părţi în dosare de corupţie instrumentate de DNA, au angajat pentru compromiterea Codruţei Kovesi, firma privată de investigaţii Black Cube. Patru cetăţeni israelieni, foşti angajaţi sau colaboratori Mossad, dintre care doi sunt fondatori şi directori executivi ai firmei israeliene de investigaţii private Black Cube, au fost reţinuţi şi sunt investigaţi de procurorii DIICOT.
În mandatul de arestare se menţionează că ”mobilul întregii activităţi infracţionale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, prin căutarea şi găsirea unor activităţi de corupţie”.
„Consider că asemenea acţiuni constituie atacuri grave la funcţionarea instituţiilor statului, prin decredibilizarea d-nei procuror-şef DNA, Kovesi, fiind vizată compromiterea credibilităţii şi imaginii nu doar a Ministerului Public, ci şi a întregii justiţii din România. Condamn cu fermitate asemenea practici şi susţin cu tărie demersurile realizate de către DIICOT. Vinovaţii trebuie pedepsiţi pentru că au atentat la însăşi funcţionarea statului de drept”, a declarat avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, preşedintele PNL Baia Mare. (Andreea FĂT)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.