Orientare în alergare: Ştiinţa Electro Sistem, 13 medalii la Oradea

0
465

La sfîrşitul săptămînii trecute, în împrejurimile localităţii Oradea, au avut loc Campionatele Naţionale de Orientare în Alergare în proba de semimaraton, precum şi Cupa Bihorului, competiţii care au adunat la start aproape 300 de sportive de la aproape toate cluburile de profil din ţară, dar şi cîţiva alergători din Ungaria. Deşi toată lumea se temea de această încălzire bruscă a vremii care ar fi putut afecta evoluţia competitorilor, pînă la urmă s-a alergat pe o vreme bună, răcoroasă şi fără precipitaţii. Federaţia Română de Orientare, în parteneriat cu CS Ady Endre Lyceum, s-au achitat foarte bine de misiune şi au reuşit să organizeze impecabil aceste competiţii. Ziua de duminică a fost dedicată Campionatului Naţional de Semimaraton, competiţie ce se adresează doar categoriilor superioare de vîrstă. Această probă este cea mai solicitantă din întreg calendarul competiţional, lungimea traseelor ajungînd pînă la aproape 22 de km (în cazul seniorilor). Zone în general alergabile, dar dificultatea fizică a traseelor a fost sporită şi din cauza diferenţelor mari de nivel din zona de concurs. Sportivii de la Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare au reuşit un concurs în general onorabil, reuşind cîteva medalii naţionale, dar şi cîteva clasări în imediata apropiere a podiumului. Rezultatele sportivilor de la Ştiinţa Electro Sistem • Locuri I: Lucia Pop la F50, Sebestyen Istvan la M35, Hecko Emil la M45; Loc II: Roxana Culcean la F18; Loc III: Alex Hreniuc la M18. Alte clasări foarte bune au avut Denisa Tecar la F16, Alexandru Cătană şi Alexandru Manu la M16, Sergiu Mate la M18.
Cupa Bihorului a constat în cumularea rezultatelor a 2 zile de concurs, unde comportări foarte bune au avut: • Locuri I: Lucia Pop la F50, Hecko Emil la M45; Locuri II: Alexandra Roman la F14, Roxana Culcean la F18, Cătălin Vădean la M14, Alex Hreniuc la M18, Sebestyen Istvan la M35; Loc III: Andreea Manu la F12.
Următoarea competiţie la care vor participa componenţii clubului sportiv Ştiinţa Electro Sistem Baia Mare va fi Cupa Busola de Aur, un concurs de mare tradiţie, care a ajuns în acest an la ediţia cu numărul 49.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.