Colorăm Europa

0
654

“COLORĂM EUROPA este un proiect la început de drum care se adresează copiilor din Europa şi mai ales celor din Romania. Organizat de ARTHIS, Casa de Cultură belgo-română – Bruxelles şi Asociaţia EURO-MARA EVENTS – Baia Mare, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, la iniţiativa artistului belgian, FRANK LIEFOOGHE. Concursul a reunit copii de la Palatul Copiilor Baia Mare, Şcoala Mihail Sadoveanu Firiza şi Liceul de Arte. Plecând de la lucrările autorului, copiii au descoperit oameni şi locuri din Europa, chiar dacă la început doar prin desen.
Aşa cum spunea şi Liviu Hopârtean, preşedintele ARTHIS, acest proiect înseamnă o deschidere pentru colaborări şi parteneriate mult mai intense între tinerii din România şi cei din celelalte ţări europene. Arthis, mulţumeşte colaboratorilor şi copiilor care s-au implicat în acest proiect frumos. Şi doreşte municipiului Baia Mare succes pentru a deveni capitală europeană a culturii.
La reuşita proiectului a contribuit în mare măsură  Asociaţia Euro-Mara Events, care a deschis poarta colaborărilor şi a parteneriatelor între Bruxelles şi Baia Mare. Proiectul “COLORĂM EUROPA”, spunea Doris Uglar, preşedinta asociaţiei,  atinge latura creativităţii şi în acelaşi timp oferă posibilitatea cunoaşterii Europei şi a diversităţii ei culturale. Alături de Arthis, casa de cultură belgo-română vor fi iniţiate şi dezvoltate proiecte culturale pentru Baia Mare.
Artistul belgian va face selecţia finală a lucrărilor ce vor fi expuse la Galeriile ARTHIS, Casa de Cultură belgo-română din Bruxelles în cursul lunii iunie 2016, urmând ca la finele anului să aibă loc vernisajul la Parlamentul European şi premierea celor mai bune lucrări.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.