Populaţia judeţului a scăzut sub 525.000 de locuitori

0
455

Lucrările Comisiei de Dialog Social  au fost conduse de prefectul Sebastian Mihai Lupuţ. O sinteză a Raportului privind starea economică şi socială a judeţului Maramureş a prezentat Ionuţ Roman, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică.
Populaţia judeţului, la 1 iulie 2015, era de 525.846 de locuitori. La 1 ianuarie 2015 erau înregistraţi 9.938 operatori economici activi. Rata şomajului înregistrat în luna decembrie 2015 a fost de 3,5%. În anul 2015, producţia vegetală a scăzut cu o medie de 20% faţă de anul anterior. Efectivele de animale au crescut, cu excepţia bovinelor, unde s-a înregistrat o scădere de 8% din efectivul din 2014. În judeţul Maramureş, câştigul salarial mediu brut în luna decembrie 2015 a fost de 2.127 de lei.
Reprezentanta Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş a solicitat avizarea statelor de personal şi de plată care cuprind sume reprezentând sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare pentru personalul din învăţământ. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, care au exprimat poziţia instituţiei lor în această problemă. În prezent, SLIMM şi ISJ Maramureş se judecă în instanţă, având pe rol mai multe procese care au ca obiect acordarea acestor sporuri. Prefectul Sebastian Mihai Lupuţ şi-a arătat disponibilitatea ca săptămâna viitoare să aibă o întâlnire pe această temă cu reprezentanţii celor două părţi. (v.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.