Săptămâna “Să ştii mai multe, să fii mai bun” la Şcoala “Dr. Victor Babeş”

1
1166

Elevii Şcolii Gimnaziale “Dr. Victor Babeş” Baia Mare (director, prof. Cornelia Temian) au parte, în săptămâna ”Să ştii mai multe, să fii mai bun”, de o trataţie deosebită. Pe lângă multe activităţi interesante pregătite de profesori şi de învăţători, în colaborare cu părinţii şi cu parteneri din comunitatea locală, a fost invitat muzeologul Andrei Gabriel Avram să prezinte elevilor din toate clasele machetele func­ţionale realizate de domnia sa.
Special la această activitate este faptul că machetele pot fi nu doar observate, ci sunt acţionate chiar de către elevi, sub îndrumarea domnului muzeolog. Prezentarea este interactivă, elevii fiind provocaţi să gândească, să descopere şi să înţeleagă mecanismele de funcţionare ale unor angrenaje, motoare şi maşinării care folosesc diverse forme de energie. Ceea ce au învăţat deja, la nivel teoretic, în orele de fizică, poate fi acum observat în mod direct de către elevi. Astfel, tot ceea ce înseamnă principiu fizic abstract se transformă în aplicaţie concretă, observabilă în mod direct.
Elevii sunt entuziaşti şi mulţi au părăsit sala de prezentare dornici să citească mai multe, să descopere lucruri noi, să caute răspunsuri la întrebări pe care nu şi le-au mai pus până acum. Cel mai bun feed-back este bucuria acestora, încântarea lor din timpul prezentării.
Am fost onoraţi de prezenţa domnului Avram în şcoala noastră, îi mulţumim că a dat curs invitaţiei şi sperăm să răspundă prezent şi cu alte ocazii căci, cu siguranţă, elevii doresc să îl mai întâlnească.

1 COMENTARIU

  1. A fost prima mea Expozitie Tehnica Interactiva la Baia Mare ! Sunt incantat de reactia elevilor ! Imi pare nespus de rau ca expozitia a durat doar 5 zile si ca inca nu am putut intemeia o legatura de durata cu unii elevi pasionati de tehnica ! Dar viata nu s-a terminat inca !

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.