Campanie, nu război!

0
551

De mîine, începe campania electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Dorim să avem o sesiune de alegeri decentă, nicidecum un război pentru voturi!
Cătălin Cherecheş a fost arestat pentru 30 de zile, îşi va putea face campanie electorală directă abia în ultimele zile înainte de alegeri, alături de candidaţii din alianţa electorală „Coaliţia pentru Baia Mare”.
Partidul Naţional Liberal, cu Cristian Niculescu Ţâgârlaş pentru primar, intră în competiţie cu forţă, avînd un mecanism format prin coalizarea a două partide, ceea ce a făcut ca politicieni cu renume să ajungă pe listă undeva după poziţia 20.
Partidul Social Democrat, cu Florin Tătaru la primăria Baia Mare, speră şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Maramureş. Tineretul social democrat a reuşit să avanseze pe listă pînă pe poziţia 8. Apar nume noi, alături de cele ale politicienilor cu experienţă.
Mişcarea Populară iese în faţă cu primarul de Ulmeni, Lucian Morar, pe locul I pentru CJ, iar Iustin Talpoş intră în politică prin candidatura la scaunul de primar al reşedinţei de judeţ. Aşteptăm de la ei idei proaspete.
Partidul europarlamentarei Monica Macovei, M10, intră în ring cu Herţeg Călin pentru Baia Mare şi cu Petru Iuga la judeţ, sperînd ca mesajul intransigent să fie recepţionat corect.
România Mare, cu Ioan Babiciu în frunte, nu se lasă, cu toate dificultăţile apărute după moartea lui C.V. Tudor. 39 de candidaţi a înscris la CJ, chit că în teritoriu baza partidului a scăzut.
Partidul ALDE, girat de C.P. Tăriceanu la nivel naţional, merge în alegeri cu oameni fără şi cu experienţă, precum fostul ministru Turicu.
Ecologiştii îl au în faţă pe fostul primar Cristian Anghel la judeţ, iar pentru primăria Baia Mare n-au candidat.
Partidul Naţional Democrat (cu Victor Vaum pe 4), Partidul Maramureşenilor (cu Gheorghe Zoicaş în frunte pe lista CJ) şi puţini candidaţi independenţi la consiliile locale şi primării îşi încearcă şi ei şansa în condiţiile campaniei electorale subvenţionate de stat, dacă ating pragul de 3%.
Electoratul aşteaptă mesaje electorale, nu daruri. Nu vom mai primi brichete sau pixuri pe stradă. Pe afişiere, va fi un singur afiş cu un candidat. Legea 115/2015 vine să domolească dorinţa de putere politică cu orice preţ. Aşa şi trebuie să fie!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.