Muncitorii calificaţi în construcţii pot obţine contracte de muncă în Israel, prin ANOFM

0
468

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă continuă, prin intermediul structurilor sale teritoriale, procesul de înregistrare a persoanelor care doresc să ocupe un loc de muncă în domeniul construcţiilor în Israel.
Angajarea se va face în baza “Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în statul Israel”, încheiat între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vîrstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel. În baza acestui protocol sînt oferite 3.000 locuri de muncă pentru persoanele care au calificare/ex­pe­rien­ţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); fierari – betonişti, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit. De asemenea, persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Israel trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor; să nu aibă cazier judiciar; să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi; să nu sufere de anumite boli cronice.
Persoanele interesate se pot înscrie la agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă sau a municipiului Bucureşti, din raza de domiciliu, cu următoarele documente: cerere tip; declaraţie – tip bilingvă; copie Carte de Identitate; copie Paşaport, dacă există; copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), dacă există; copii ale documentelor care atestă experienţa, vechimea în muncă, dacă există. Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire pînă la o durată maximă de 63 luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.
Informaţii legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă – www. anofm.ro. De asemenea, pentru orice alte informaţii, pot fi contactaţi consilierii EURES din cadrul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, datele de contact ale acestora fiind disponibile la adresa: http://www.eures. anofm.ro/contact.php.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.