Yuliya Dumanska a primit cetăţenia română

0
2139

Yuliya Dumanska (născută în Ucraina) este de joi cetăţean român. Yuliya joacă handbal de la vîrsta de 11 ani, fiind descoperită în 2011 de soţii Marta, care au legitimat-o la CS Marta Baia Mare în acelaşi an. Din sezonul 2014/2015, Yulia joacă pentru HCM. Tînăra handbalistă, care vorbeşte cursiv limba română, a cochetat cu lotul naţional de junioare, în aceste zile pe adresa HCM venind prima ei convocare pentru lotul naţional de senioare.
Yuliya Dumanska (născută în 15 august 1996, în Horodenka, Ucraina) a început să joace handbal în 2007, la 11 ani, în oraşul natal. Patru ani mai tîrziu a fost descoperită de soţii Ioana şi Ioan Marta şi adusă la CS Marta Baia Mare. În 2013, Yuliya a fost împrumutată la CSU Neptun Constanţa, pentru ca – începînd din sezonul competiţional 2014/2015 – să revină în Baia Mare, de data aceasta la HCM.
Este campioană naţională la junioare cu Bolena Gorogenka şi Galychanka Lviv (ambele din Ucraina), a cucerit medalia de bronz cu CS Marta la junioare II (2012/2013). Cu HCM Baia Mare şi-a trecut în palmares două titluri de vicecampioană naţională (2015, 2016), precum şi cîştigarea Cupei României (2015) şi Supercupei României (2014, 2015). De asemenea, componenta HCM a bifat cu echipa din Baia Mare calificarea în sferturile EHF Champions League atît în sezonul continental precedent, cît şi în cel actual.
Yuliya a fost de mai multe ori chemată la acţiunile lotului lărgit al naţionalei de junioare a României, parcurgînd perioade de pregătire cu reprezentativa „tricoloră”. Joi, în prezenţa ministrului Tineretului şi Sportului (MTS), Elisabeta Lipă, şi a Narcisei Lecuşanu, secretar de stat în MTS, portarului echipei HCM Baia Mare i-a fost acordată cetăţenia română. În consecinţă, Yuliya are şansa de a juca sub tricolorul României la Mondialul de tineret din iulie 2016, dar pe numele ei a venit – zilele trecute – şi o convocare pentru testările fizice ale naţionalei de senioare, în vederea turneului olimpic de la Rio din august.
”Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în demersurile pentru obţinerea cetăţeniei. Sînt mîndră că am devenit cu adevărat ROMÂNCĂ”, a mărturisit Yuliya pe un site de socializare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.