CSM Bucureşti, noua Regină a Europei!

0
410

CSM Bucureşti a cîştigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin după ce a învins formaţia maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri şi aruncările de la 7 metri, în finala desfăşurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.
Campioana României a produs o surpriză uriaşă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din Bucureşti fiind debutantă în competiţie.
După ce a cîştigat clar semifinala cu Vardar Skopje cu 27-21, CSM Bucureşti a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit avînd antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mişcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut cîteva intervenţii excelente, punînd umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la şuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.
România a mai cîştigat de două ori cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, cînd aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, Ştiinţa Bucureşti (1961) şi Rapid Bucureşti (1964). Universitatea Timişoara a jucat finala în 1973, Ştiinţa Bacău în 1986, iar Oltchim Rm. Vâlcea a disputat finala Champions League în 2010.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.