Un maramureşean, urmărit internaţional, depistat la Petea

0
404

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară M. Daniel, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza judeţul nostru. Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează în bazele de date ca fiind urmărit internaţional.
Pe numele lui, autorităţile din Austria emiseseră un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii contra proprietăţii private.
M. Daniel a fost predat Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

7.500 pachete cu ţigări, în valoare de 67.500 lei, confiscate în urma unei percheziţii domiciliare

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 8.300 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 70.000 lei.
• În baza delegării procurorului DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş, poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Maramureş, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, la o adresă de pe raza judeţului Maramureş.
Astfel, în urma percheziţiei, poliţiştii de frontieră au descoperit, în locuinţa Marianei H., în vârstă de 39 de ani, ascunse sub mai multe covoare, 15 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, marfă ce a fost transportată la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 7.502 pachete cu ţigări, în valoare de peste 67.500 lei.
Drept urmare, femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar în continuare poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• La Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul maghiar B. Eniko, 21 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ungaria. Existând suspiciuni că aceasta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi persoanei. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul modificat, în osia spate, haion spate, scaune şi sub preşuri, cantitatea de 830 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 1.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.