Spitalul din Vişeu de Sus nu are nici în prezent medic cardiolog!

0
1044

• Oameni disperaţi, fără bani, rămân fără tratament, neputându-se deplasa în alte oraşe, la consultaţii de specialitate

Nici un medic cardiolog nu vrea să profeseze în Spitalul din Vişeu de Sus, iar oamenii sunt disperaţi.
Ioan Tomoiagă ne scrie: „Nu avem medic cardiolog, deşi populaţia oraşului împreună cu localităţile ce aparţin de Spitalul din Vişeu (Vişeu de Jos, Leordina, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte) este de peste 50.000 de locuitori. Pentru o consultaţie, trebuie să ne programăm la Borşa, unde  te primeşte după câteva săptămâni, timp în care poţi muri de un milion de ori! Nu mai zic cât te costă  drumul şi consultaţia dacă mergi la Borşa. Suntem oameni bătrâni care o viaţă întreagă am muncit la pădure, în fabrică, la combinat, iar acum nu putem avea un doctor cardiolog, fără a face naveta la Borşa ori la Sighet? Eu am o pensie de 540 lei, după o vechime de 32 de ani,  care nu-mi ajunge să o dau pe doctori şi navete la Sighet ori Borşa!”
Doamna Ana Danci  din Borşa ne scrie că borşenii doresc cu drag să vină înapoi la spital dr. Lucica Lazăr, medic cardiolog,  „care a lucrat mulţi ani aici şi avem nevoie de ea. Nu ştim unde să o căutăm, unde a plecat. Menţionez că vă scriu în numele a sute de bolnavi de inimă, care au fost trataţi de această doamnă extraordinară. La noi, foarte mulţi oameni bolnavi sunt netrataţi, că nu avem bani să mergem prin alte oraşe la medici cardiologi”.
Cardiacii, hipertensivii, mulţi la număr, sunt trataţi în secţiile de interne, iar Ambulanţa ajunge la bolnavi în două ore, din cauza distanţei mari.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.