ANI. Incompatibilitate şi conflict de interese administrativ şi penal

0
596

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, precum şi existenţa conflictului de interese de natură administrativă şi penală în cazul a 30 de aleşi locali – 4 primari, 8 viceprimari, 1 consilier judeţean, 15 consilieri locali şi 2 foşti consilieri locali. Printre aceştia se află şi 2 maramureşeni:
Conflict de interese administrativ şi penal
COMAN VASILE – primar al oraşului Vişeu de Sus
În perioada exercitării mandatului, a semnat două ordine de plată în beneficiul societăţilor R.G. HOLZ COMPANY-SRL şi MARWOOD INTERNATIONAL- SRL, prin care s-a produs un folos material pentru sine şi pentru soţia acestuia în valoare totală de 4.648,74 lei.
În perioada 22 septembrie 1999 – 27 iunie 2012, COMAN VASILE a deţinut funcţia de administrator al R.G. HOLZ COMPANY-SRL, în prezent deţinând calitatea de asociat unic, iar soţia acestuia a deţinut funcţia de administrator al MARWOOD INTERNATIONAL-SRL, în perioada 6 martie 2002 – 26 noiembrie 2009, în prezent deţinând calitatea de asociat unic.
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 75, lit. a) din Legea 393/2004.
De asemenea, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a semnat trei ordine de plată în beneficiul societăţilor R.G. HOLZ COMPANY-SRL, MARWOOD INTERNATIONAL-SRL şi CONREP-SA, prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, atât pentru sine şi pentru soţia acestuia, cât şi pentru o societate comercială cu care s-a aflat în raporturi de muncă, în ultimii 5 ani, sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, în valoare totală de 58.757,40 lei.
Incompatibilitate
BIZĂU SORIN VASILE – viceprimar al comunei Bogdan Vodă
S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 martie 2013 – 30 iunie 2014.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.