O băimăreancă a fost grav rănită

0
610

Duminică, 29 mai, poliţia a fost sesizată că pe Aleea Jupiter, din Baia Mare, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.
Un băimărean, în vârstă de 40 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare, a efectuat manevra de mers înapoi fără să se asigure şi a surprins şi accidentat o femeie, de 86 de ani, care se deplasa regulamentar în calitate de pieton.
Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.
Ambii participanţi la tra­fic au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că şoferul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În Cavnic – O tînără, de 17 ani, a decedat după ce a căzut cu bicicleta

Tot duminică, în jurul orei 18.30, pe raza oraşului Cavnic a avut loc un accident de circulaţie soldat cu decesul unei tinere, de 17 ani.
Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că tânăra se deplasa cu o bicicletă, pe un drum în pantă, dinspre strada Vasile Lucaciu spre strada 1 Mai . Ajunsă la intersecţia străzilor, din cauza faptului că sistemul de frânare al bicicletei era defect, tânăra a pierdut controlul bicicletei şi s-a izbit de peretele unui bloc. În urma impactului, biciclista a suferit leziuni corporale grave. Ea a fost preluată de un echipaj SMURD, dar în drum spre spital a decedat.

Într-o săptămînă 108 permise de conducere reţinute

Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 269 de sancţiuni contravenţionale şoferilor şi pietonilor care s-au abătut de la respectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 108 permise de conducere.
În perioada 23 – 29 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în special a depistării şoferilor care nu acordă prioritate de trecere şi a pietonilor care traversează strada neregulamentar.
Astfel, pe tot parcursul săptămânii, au fost depistaţi şi sancţionaţi 203 pietoni care s-au angajat în traversarea neregulamentară a drumului şi 66 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 108 permise de conducere şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.