Toţi care au votat ca mine sunt…?

1
598
vot cabina de votare

După aflarea rezultatelor alegerilor din 5 iunie 2016, pe un post local TV s-a comentat că toţi care au votat ca mine sunt nişte (cuvânt jignitor) şi că noi, băimărenii, ne-am făcut de râs! Nu-mi permit să vorbesc în numele altora, dar le pot explica de ce am votat cum am votat.
În consiliile locale şi judeţean s-au perindat o mulţime de politicieni care s-au aruncat pe „ciolan” ca nişte câini flămânzi, luptând din toate puterile pentru a-şi asigura lor înşişi un trai mai bun. Ca urmare, cu contribuţia lor  directă, s-au închis întreprinderile mici şi mari nu doar din oraş, ci de pe tot teritoriul judeţului. IMMUM cu 7.000 de muncitori, Maratex cu vreo 6.000, Combinatul chimic de cupru şi uzina 1 Mai cu 5.000 de muncitori, la fel Băimăreana, UMR-ul, Agro­fructul, Gutinul, Fabrica de bere, Staţiunea pomicolă Dura etc. Unele dintre acestea au fost şterse („privatizate”) de pe faţa pământului de parcă nici n-au existat. Nu s-a acţionat doar pe plan economic, ci şi cultural, au fost închise cinematografele, locurile de agrement, ştrandul, Valea Usturoiului (care are o poveste interesantă), Două Veveriţe, Stejarul, Lacul Sărat. Nimic n-a scăpat de valul schimbărilor făcute spre „binele” cetăţenilor. Iar cireaşa de pe tort a fost oprirea tuturor minelor din jurul oraşului şi din judeţ, rămânând fără locuri de muncă zeci de mii de oameni. Toate acestea s-au întâmplat, după părerea celor care n-au votat ca mine, într-o eră de care ar trebui să ne bucurăm!?
Să trecem la perioada actuală, a ultimilor ani. Chiar şi orbul vede că oraşul Baia Mare a îmbrăcat o altă haină, a fost readus la viaţă Centrul Vechi, în jurul Turnului Ştefan s-a amenajat un muzeu în aer liber, devenit principala atracţie a oraşului. Lucrările de modernizare făcute în parcul Regina Maria şi pe Câmpul Tineretului ne fac să ne simţim ca în Occident. Au fost aduse la standardele actuale terenurile de joacă pentru copii, s-au renovat mai multe şcoli şi grădiniţe, s-au reasfaltat 100 de drumuri şi trotuare, s-au reparat podurile oraşului, s-au făcut parcări etc. S-a amenajat un nou parc, în locul serelor primăriei, unde îşi pot petrece timpul cetăţenii din acea parte a oraşului. Urmează modernizarea Aeroportului, turiştii vor veni în judeţ şi pe calea aerului. Oraşul Baia Mare a fost împânzit cu sute de bănci, s-au plantat copaci şi flori, încât seamănă în multe locuri cu o grădină. Spitalul Judeţean şi celelalte au fost renovate, încât pot concura cu orice spital modern.
Analizând cu obiectivitate cele două perioade din viaţa noastră, oricine îşi poate da seama de ce am votat cum am votat!
Gabi Lachner

1 COMENTARIU

  1. @Gabi Lachner : povestile dumitale nu impresioneaza pe nimeni. Cind ai de ales (metaforic) intre Dracul si Mama dracului, intrebarea nu este pe cine alegi, ci cum ai ajuns sa ai aceste 2 optiuni. Uita-te in urma (4-8-12 ani, daca nu ai memoria prea scurta), nu cumva ce ai semanat atunci culegi acum? Nu dl. Chereches este vinovatul, eu nu-l condamn (o sa-l condamne justitia daca e vinovat), el pedaleaza acum pe coarda sensibila, singura arma pe ccare o mai are, problema sinteti voi, asa-zisii alegatori. Sa spui „poate a furat, dar a facut ceva si pentru noi” cum zice prostimea, arata un nivel foarte redus de gindire. Nu stiu ce anume au spus cei la care faci referire in titlu, dar le dau dreptate.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.