În sprijinul borşenilor…

0
486

Pompierii maramureşeni au acţionat pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat oraşul Borşa, cu cinci echipaje – trei din Borşa şi două din Vişeu de Sus – cu un efectiv de 33 de oameni, coordonaţi de către lt. col. Ioan Daniel Mureşan, inspector şef al ISU şi lt. col. Adrian Vlaşin, comandantul Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus.
Pompierii militari, sprijiniţi de 10 jandarmi, cadre ale poliţiei naţionale şi locale, de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Moisei şi reprezentanţi ai Serviciului Salvamont, au intervenit cu autospeciale şi motopompe pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile gospodăriilor, iar jandarmii – pentru degajarea de aluviuni şi de resturile aduse de ape.
După ploile abundente, urmate de scurgeri de pe versanţi şi colmatări de poduri şi podeţe, au fost afectate circa 30 de gospodării, situate pe şapte străzi, 2 operatori economici şi Şcoala „Valea Repedea” din Borşa. Drumul Naţional 18 a fost blocat cca. 2 ore, pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, din cauza aluviunilor de pe versanţi.

…şi a lăpuşenilor

Pompierii au acţionat pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor care au afectat satele Fântânele şi Rohia, aparţinând de oraşul Târgu Lăpuş. Cei opt pompieri de la Pichetul Târgu Lăpuş, coordonaţi de către comandantul subunităţii – cpt. Radu Bodea, cu o autospecială şi o motopompă, au intervenit pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile gospodăriilor afectate.
În satele Fântânele şi Rohia au fost afectate peste 20 de gospodării, 5 podeţe au fost distruse, iar Drumul Comunal DC 38 a fost acoperit de ape pe o distanţă de circa 500 de metri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.