Şi au fost… Sărbătorile Lăpuşului

0
450
Ansamblul folcloric din Republica Moldova

Timp de trei zile (15-17 iulie 2016), s-au desfăşurat Sărbătorile Lăpuşului, aflate la a XIII-a ediţie.
Iată cîteva impresii de spectator. Pe scena în aer liber a sunat minunat „imnul” Ţării Lăpuşului: “Pe Valea Lăpuşului, la fîntîna dorului / Vine mîndra de la sapă, se opreşte şi bea apă, / Apă rece din izvor, să-i mai treacă de-al meu dor…”
Duminică, 17 iulie, între orele 7 şi 12, s-au desfăşurat două concursuri: pregătirea şi gătirea gulaşului şi de pescuit sportiv. S-au acordat premii. Gulaşul a fost de vis, iar peştii prăjiţi pe jar, delicioşi!
Un punct extraordinar al zilei, la care nimeni nu se aştepta, a fost apariţia pe scenă a ansamblului „Siretul” de la Liceul Teoretic Şireţi, raionul Străşeni, Republica Moldova. Această grupare artistică a interpretat cîntece populare din zona Basarabiei şi cîntece patriotice care au impresionat întreaga asistenţă. Elevii-artişti din Republica Moldova erau îmbrăcaţi în costume populare moldoveneşti. Instructor: prof. Maria Stoianov.
Aproape de miezul nopţii, s-a tras cortina peste Sărbătorile Lăpuşului, dar nu înainte ca lumea să asiste la spectacolul de lasere şi focuri de artificii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.