Liderii mondiali declară război cancerului

0
405

”The National Cancer Moonshot”, coordonat de vicepreşedintele SUA, Joe Biden, îşi propune să accelereze lupta împotriva unuia dintre cei mai de temut duşmani ai omenirii, cancerul. Obiectivul este ambiţios: în următorii cinci ani, eforturile pentru identificarea unui tratament pentru cancer să fie dublate. Cu alte cuvinte, 10 ani de cercetări în acest domeniu să fie comprimaţi în numai 5.
Lansat la începutul acestui an de către preşedintele SUA, Barack Obama, programul ”The National Cancer Moonshot” reprezintă angajamentul Statelor Unite ale Americii de a aloca 1 miliard de dolari pentru cercetarea cancerului şi descoperirea unor modalităţi de prevenire şi tratare a maladiei. Această nouă iniţiativă se concentrează în special asupra dezvoltării vaccinurilor, asupra detectării precoce a cancerului şi a noilor abordări pentru eradicarea bolii, cum ar fi imunoterapia. Cu acest program, Statele Unite ale Americii vor să dea semnalul de începere a unei campanii mondiale de luptă susţinută împotriva acestei boli.

Cancerul – principala cauză a mortalităţii

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul este principala cauză a mortalităţii în lume, cu peste 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane decese cauzate de cancer în 2012. Cu patru ani înainte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii estima un numar de 12,7 milioane de cazuri noi şi 7,6 milioane de decese.
Cele mai frecvente cazuri de cancer diagnosticate în rândul bărbaţilor sunt cancerul de plămâni, de prostată, colorectal, de stomac şi ficat, iar în rândul femeilor sunt cancerul de sân, colorectal, plămâni, cancerul de col şi de stomac.
În România, potrivit estimărilor Global Burden of Cancer, în 2013 au apărut aproximativ 67.300 de noi cazuri de cancer, faţă de aproximativ 50.000 în 1990, însemnând o creştere cu 35%. Numărul total al deceselor cauzate de cancer a fost de 41.400 în 2013, faţă de 34.000 în 1990.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.