Magus, un nou hotel de 3 stele

0
2505

Pe strada Dura nr. 4, la ieşirea din Baia Mare spre Tăuţii Măgherăuş, pe partea stîngă, familia Majoros Csaba a cumpărat o bucată de teren din fosta livadă de meri şi a investit o sumă importantă pentru a ridica şi a pune în funcţiune Complexul turistic Magus.
Complexul (tel. 0362-807205) cuprinde: hotelul Magus de trei stele, cu 27 de camere, din care 8 sînt destinate celor care călătoresc cu animale de companie, şi o sală de conferinţe cu 100 de locuri; restaurantul La Gourmet cu 100-170 de locuri în sală plus 38+32 de locuri pe terasă şi sub gazebouri; şi clubul Evergreen, deschis marţi şi miercuri între orele 19 şi 24, iar joi, vineri şi sîmbătă, pînă la ora 4. Spectacolul de lumini şi muzică diversă este original, fiind singurul club din Baia Mare proiectat tocmai pentru acest scop.
Inaugurarea a fost făcută vineri, 12 august 2016, cu participarea a peste o sută de invitaţi. Majoros Csaba este cunoscut în Baia Mare ca proprietar al postului de televiziune TL+ Maramureş. Investiţia sa şi a familiei sale (soţia Eva, fiul Zoltan) în turism a pornit de la ideea unui club cu muzică relaxantă, dar arhitectul Csaba Danku le-a propus să extindă construcţia cu un restaurant şi apoi cu un hotel, la etaj. Este dificil să investeşti în această perioadă, dar merită, deoarece turismul se dezvoltă intens. (Mai trebuie ca drumurile din Maramureş să fie aduse la un nivel acceptabil.)
Adrian Pop, ca reprezentant al prefectului, a promis sprijin pentru orice fel de probleme. Vasile Barbul, reprezentantul primarului Băii Mari, a remarcat investiţia aceasta în contextul competiţiei la titlul de capitală culturală europeană, pentru care un hotel de calitate înseamnă o şansă în plus. În sală, i-am remarcat pe primarul Anton Ardelean al oraşului Tăuţii Măgherăuş, şefii de la Garda de mediu şi Protecţia consumatorului, doi consultanţi pe proiecte europene, doi politicieni liberali, alţi investitori din Baia Mare.
Construcţia Magus este apreciată şi pentru faptul că a fost realizată cu munca unor firme din Baia Mare (doar tapetul şi mocheta au fost lipite de meşteri din afara judeţului). Complexul are un aspect neoclasic, elegant, cu materiale naturale. Restaurantul beneficiază de serviciile a doi bucătari maeştri în arta culinară, inclusiv cu reţete tradiţionale. Iar clubul va atrage tineretul pretenţios cu spectacole surpriză.
(G.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.