Recomandări pentru participanţii la trafic din PTF Petea

0
453

În această perioadă, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, se înregistrează o creştere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctul. Pentru evitarea aglomerărilor, poliţiştii de frontieră recomandă cetăţenilor folosirea Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, aflat la frontiera cu Ungaria.
Valorile mari de trafic, în PTF Petea, din această perioadă, au determinat creşterea timpului de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, astfel că s-a ajuns şi la 120 de minute. Valorile mari de trafic sînt determinate de numărul mare de cetăţeni români care lucrează în străinătate, au venit acasă în vacanţă, iar acuma se întorc din nou la muncă.
De la începutul sezonului estival, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei a dispus măsuri de suplimentare a personalului planificat la controlul documentelor pînă la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.
Pentru perioadele în care se înregistrează vîrfuri de valori ale traficului au fost suplimentate echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, ţinînd cont că în această perioadă sînt efectuate verificări sistematice asupra tuturor persoanelor care tranzitează frontiera.
Pînă la încheierea perioadei estivale, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei recomandă, în continuare, participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încît să se preîntîmpine apariţia aglomerărilor, din cauza numărului mare de călători.
Totodată, pentru evitarea aglomerărilor se recomandă participanţilor la trafic să folosească şi Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, aflat la graniţa cu Ungaria.
Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, a fost dezvoltată o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesînd tab-ul „navigare” se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere al frontierei. Timpii de aşteptare sînt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.