Propunere de modificare a Codului Fiscal

0
359

Soţiile veteranilor de război şi soţii văduvelor de război vor fi scutiţi de la plata impozitelor locale.
Ministerul Finanţelor Publice vine în sprijinul veteranilor de război, al văduvelor de război, al persoanelor persecutate din motive politice, precum şi al celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi restabileşte facilităţile fiscale acordate până la 31 decembrie 2015.
În cazul veteranilor şi al văduvelor de război, ministerul propune scutirea integrală de la plata impozitelor pentru clădirile şi terenurile deţinute în comun cu soţii/soţiile acestora, precum şi pentru un mijloc de transport, la alegere.
Pentru persoanele persecutate din motive politice şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri şi soţii/soţiile acestora, scutirile se acordă pentru locuinţa de domiciliu, terenul aferent acesteia şi pentru un mijloc de transport, la alegere.
În cazul clădirilor, terenurilor sau al mijloacelor de transport deţinute în comun de soţi cu o terţă persoană, facilitatea fiscală se va acorda doar pentru partea deţinută de categoriile sus menţionate şi de soţii/soţiile acestora.
Scutirile de impozit se vor aplica de la data intrării în vigoare a actului normativ. Autorităţile locale au obligaţia să recalculeze impozitele datorate de persoanele ce fac obiectul modificării Codului Fiscal – soţii/soţiile persoanelor mai sus menţionate – pentru perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.