Elevi vişeuani premianţi cu Deutsches Sprachediplom

0
3427

Protocolul semnat de Inspectoratul Şcolar Judeţean, Liceul Teoretic ”Bogdan-Vodă” şi Liceul Tehnologic nr. 1, secţia germană din Vişeu de Sus în anul 2013 este tot mai rodnic, de la an la an. Obiectul protocolului – organizarea şi desfăşurarea examenului de certificare a competenţelor de comunicare în limba germană DSD I şi DSD II.
Obligaţia Inspectoratului Şcolar este de a asigura cadrul legislativ în vederea certificării competenţelor de comunicare pentru elevii care susţin şi promovează examenul, iar cele două licee se ocupă de organizarea şi desfăşurarea în bune condiţii a examenului prin punerea la dispoziţie a bazei materiale şi a logisticii şcolii, iar din partea Germaniei – Ministerul Educaţiei Federale, prin Consulatul de la Timişoara, asigură cadrele didactice şi salarizarea lor, profesori din Germania fiind detaşaţi în Vişeu de Sus.
Luni, la orele amiezii, într-o atmosferă de sărbătoare, a avut loc în sala de şedinţe a primăriei din Vişeu de Sus (plină de elevi, părinţi şi cadre didactice) înmânarea diplomelor de limbă germană B1 şi A2, care permit intrarea într-o şcoală profesională, şcoală de meserii sau solicitarea unui loc de muncă în Germania fără un alt examen de limbă. Absolvenţii Liceului Tehnologic nr. 1 de la profilul Turism şi Servicii secţia germană pot găsi un loc de muncă mult mai uşor în domeniul specializării lor, cunoscând foarte bine limba germană. Unele diplome permit absolvenţilor de liceu înscrierea la universităţi în Germania, recunoscut fiind examenul de limbă. Certificatele au fost înmânate de către doamna Birgit Soldenwagner, ataşat cultural al Germaniei, responsabilă pentru şcolile în limba germană din V şi N României.
Categoria B1 – elevii: Boga Paula, Domboş David, Iuscu Emeşe, Machedon Alexandrina, Moldovan Sonia, Noţingher Chris, Rad Andra, Tomescu Cristina, Tomoiagă Vasile, Toth Lorena, Zavaczki Astrid, Copândean Nicolae.
Categoria A2 – elevii: Bodea Roland, Bota Rafael, Laioş Gabriel, Laioş Ingrid, Marincat Radu, Scholtz Lorena, Tomoiagă Sânzian.
Cinste elevilor, cinste dascălilor lor: Otilia Zavaczki, Simona Şipoş, Ildiko Domboş, Erica Dunca, Agnes Şkurka, Christian Lichtenberg. Ultimul este profesor detaşat din Germania pentru a susţine această acţiune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.