Protocol între Coaliţia pentru Baia Mare şi PNL Maramureş

3
1230

Începând de ieri, PNL deţine majoritatea în legislativul băimărean. A fost încheiat un Protocol de colaborare şi susţinere politică între Coaliţia pentru Baia Mare, prin primarul interimar Marinel Rob, şi PNL Maramureş, prin preşedintele Mircea Dolha. Marinel Rob este în prezent liderul de grup al celor 14 consilieri locali din Coaliţie. Noua majoritate liberală este acum susţinută şi de consilierii celorlalte partide care au compus Coaliţia (PNŢ-CD, PSRO, FDGR, UNPR). De asemenea, în curând PNL va desemna un consilier local cu atribuţii de viceprimar.
Preşedintele PNL, Mircea Dolha, a declarat: „Prin acest protocol ne-am asumat o serie de responsabilităţi. Urmează o perioadă extrem de dificilă pentru Baia Mare şi Maramureş, perioadă în care se deschid axele prioritare pentru principalele fonduri europene şi avem nevoie să ne asigurăm proiecte. La nivel de Baia Mare, PNL şi-a pus amprenta prin diferiţi primari, de peste 21 de ani. Ştiţi cum e, politica se face cu compromisuri… Trebuie să facem şi compromisuri. Mi-aş dori ca această cooperare să se întâmple şi în Consiliul Judeţean. Suntem într-o adversitate politică cu PSD. Noi suntem dispuşi să ne retragem acţiunile pe care le-am înaintat în instanţă, dacă Zetea (preşedintele CJ Maramureş- n.n.) îşi cere scuze. Oricum, vrem să-l batem rău de tot în alegerile din decembrie”.
La întrebările jurnaliştilor, din cadrul conferinţei de presă de ieri, privitor la faptul că ar putea exista conflicte, fiind deja două protocoale încheiate, unul între PSD şi PNL şi altul între PNL şi Coaliţia pentru Baia Mare, preşedintele Mircea Dolha a subliniat că în protocolul de faţă nu se precizează că ar fi o problemă încheierea şi a altor protocoale. Coaliţia pentru Baia Mare îşi menţine protocoalele semnate şi cu PER, UDMR şi PSD.
Doru Dăncuş, PNŢ-CD: „Ştiu că prezenţa mea aici, la conferinţa de presă a PNL, stârneşte râsul în rândul colegilor mei, dar sunt alături de ei din solidaritate şi respect şi, aşa cum zicea şi Mircea Dolha, trebuie să mai facem şi compromisuri. Susţin apropierea PNL de Coaliţia pentru Baia Mare. Dedesubtul acestei coaliţii are şi alte substraturi pe care cred că le înţelegeţi…”.
În Noul Protocol încheiat se doreşte susţinerea şi implementarea proiectelor comune în Consiliul local Baia Mare şi în Consiliul judeţean, în folosul băimărenilor şi al maramureşenilor.
Lista cu candidaţii PNL la alegerile parlamentare nu a fost anunţată!

3 COMENTARII

  1. Nu cunosc motivul pentru care a-ti postat totusi comentariile mele,drept pentru care va multumesc si sper sa ramineti la fel si pe viitor. Uitativa la bietul Grigore care de speriat ce este a si scos cu totul de pe saitul ACTUAL MM articolul cu privire la Monstruoasa alianta Coalitia pentru Baia Mare -PNL VA salut pe cei care ma cunosc iar pe ceilalti ii rog sa reflecteze cit mai bine

  2. Imi pare rau ca mi-ati cenzurat atit voi cit si cei de la Actual MM comentariul cu privire la alianta dintre Coalitia pentru Baia Mare si PNL ,nu inteleg sinteti atit de speriati de politicieni sau sinteti atit de dependenti de ei!

  3. sa va fie rusine tradatorilor din coalitie ne -ati vindut lui Blaga ,Boc , Anastase ,Man iar pe mine m-ati exclus din grupare prin luarea acestei decizii. Daca a-ti facut-o cu aprobarea lui Chereches sa-i fie rusine si lui. Asa cum sa mai afirmat se pare ca toti sinteti aceeiasi mizerie ,reusind sa ma convingeti a nu merge la vot iar eu la rindul meu sa ii rog pe cei ce merg la vot sa nu voteze PSD,PNL si coalitia tradatoare

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.