Ţigări de contrabandă confiscate

0
342

Joi, 6 octombrie, în jurul orei 02, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău a oprit pentru control, pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, un autoturism, marca Opel, condus de Cornel S., 29 de ani. În autoturism se mai aflau Iosif L., 36 de ani şi Sorin C., 22 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, sub bancheta din spate, un capac metalic, prins cu nituri şi sub care a fost observat un loc special amenajat. Având în vedere aceste aspecte, cele trei persoane împreună cu maşina au fost duse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit, în urma căruia, în locul special amenajat au fost descoperite 1.500 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 13.600 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun. Totodată, autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Cetăţean pakistanez oprit din drumul ilegal spre Marea Britanie

Miercuri, 5 octombrie, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din Carei, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei T.F., au depistat, în gara Carei, o persoană cu semnalmente afroasiatice.

Echipa mixtă a procedat la legitimarea bărbatului, moment în care s-a constatat că acesta nu are asupra sa nici un document de identitate. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Sectorului PF Carei, pentru verificări suplimentare. În urma acestora, s-a constatat faptul că, bărbatul este cetăţean pakistanez, în vârstă de 31 ani, şi a intrat legal în ţară, în baza unui paşaport valabil şi a vizei de scurtă şedere.
Pe timpul cercetărilor, persoana în cauză a declarat că intenţiona să treacă fraudulos frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Marea Britanie.
În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat.
De asemenea, persoana în cauză a fost predată lucrătorilor din cadrul Biroului pentru Imigrări Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.