Asfaltarea străzilor din Seini, spre finalizare

2
797

Străzile din oraşul Seini au fost asfaltate într-o bună parte, după ce lucrările de introducere a apei potabile şi canalizării pe aceste tronsoane s-au încheiat. Astfel, mai bine de 40 km de reţele de apă şi 40 km de canalizare s-au realizat în această unitate administrativ teritorială.

„Suntem pe finalizare cu lucrările la proiectele de asfaltare şi modernizare a străzilor. În ultima perioadă, am beneficiat de fonduri europene pentru aceste lucrări. Am introdus apa şi canalizarea în oraşul Seini, circa 40 de kilometri de canalizare şi tot atâţia cu reţele de apă. Vă închipuiţi cum au arătat străzile în urma acestor lucrări! Pe cele unde nu a existat asfalt, s-a săpat la o adâncime de peste patru metri, aşa că au rămas degradate, cu toate că cei care au realizat lucrările au făcut reparaţii după terminarea lor. Era obligatoriu ca aceste străzi să fie modernizate, aşa că s-au făcut trotuare şi rigole şi s-a turnat şi asfalt. Am extins şi zona oraşului cu aceste lucrări de modernizare. Practic, vom face de acum o reorganizare a oraşului, din punct de vedere zonal”, a spus Gabriela Tulbure, primarul oraşului Seini.

seini1Cetăţenii se pot racorda şi la reţeaua de canalizare

Şi reţeaua de canalizare este finalizată în mare parte. Autoritatea locală a început predarea acesteia către societatea de salubritate, pentru ca oamenii să se poată racorda şi staţia de epurare a oraşului să înceapă să funcţioneze: „Oamenii au început să se racordeze la canalizare. Noi am început predarea reţelei la Vital, pentru ca oamenii să-şi poată face racordurile. Noi ne-am dus cu proiectul până la limita de proprietate. De aici, până unde va dori fiecare gospodar, se poate racorda pe cheltuiala proprie. Noi nu avem voie să investim banul public pe domeniul privat. Deci oamenii trebuie să-şi realizeze, pe banii lor, conectarea la reţeaua principală. Preţurile depind de la caz la caz. Noi le-am dat o listă cu firmele autorizate care pot face aceste lucrări, în condiţii de siguranţă şi profesionalism. Ce pot să vă spun este că va costa cu atât mai puţin cu cât locul de racordare va fi mai aproape de limita de proprietate şi de reţeaua principală. Vom avea unele probleme cu diluţia, până se vor racorda toate gospodăriile, ca să se asigure un debit normal la staţia de epurare”, a completat primarul. La Seini, în momentul de faţă, există trei staţii de epurare, dintre care două sunt date în folosinţă, iar una este în lucru. Cea din Viile Apei e modulară şi deserveşte doar cetăţenii de acolo, în timp ce staţia de la Seini este de capacitate mare şi va avea nevoie de un grad ridicat de diluţie, deservind celelalte localităţi. Există un termen în care autorităţile locale îi aşteaptă pe cetăţeni să se racordeze la reţeaua de canalizare, însă din anul 2018 canalizarea va fi obligatorie peste tot. Dacă oamenii se racordează atât la apă cât şi la canalizare, vor plăti un tarif de 7 lei pe metrul cub de apă consumată”.

2 COMENTARII

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.