Centru social în Borcut, de 1,7 milioane lei

1
1169

Miercuri, 2 noiembrie 2016, a fost pusă piatra de temelie la clădirea cu destinaţie de centru social în satul Borcut aparţinător de oraşul Tg. Lăpuş. Ing. Grigore Buda (SC Gricon SRL) va executa lucrarea, ajutat de ginerele său, ing. Florin Pop, şi de fiul său, ing. Marius Buda.
Mitru Leşe, primarul oraşului Tîrgu Lăpuş, a atras o finanţare din partea Asociaţiei ,,Meusiana pentru salvarea copiilor, adolescenţilor şi adulţilor” din Franţa, pentru construirea acestui centru social, investiţie numită “Înfiinţarea centrului social în localitatea Borcut, oraşul Tg. Lăpuş, în conformitate cu Legea nr. 10/1995”. Tiberiu Pop va fi diriginte de şantier.
Primarul Leşe ne-a spus, printre altele: “Azi, 2 noiembrie 2016, am dat ordinul de începere a lucrărilor la noul şi modernul Centru, cu o finanţare din partea franceză de peste 17 miliarde de lei vechi. De ce construcţia se realizează la Borcut şi nu în altă parte? În primul rînd, prietenii francezi care fac parte din „Asociaţia meusiană pentru salvarea copiilor, adolescenţilor şi adulţilor din România” au ales acest loc, le-a plăcut foarte mult zona unde este amplasată această aşezare rurală, la poalale masivului Şatra lui Pintea. Au ales şi cumpărat acest teren, dar şi o casă veche, pe care o vom reabilita cît de curînd, şi care este lîngă viitorul centru”.
aspect-de-la-demararea-lucrarilor-de-constructieFlorin Pop ne-a spus: “Există la Borcut un teren cumpărat de prietenii francezi, de 3.313 metri pătraţi, din care construibil 727 mp, terase 133,94 mp, carosabile şi pietonale – 340 mp Spaţiile verzi se vor întinde pe 1.899 mp, iar spaţiile verzi neamenajate, pe 820 mp, parcări pe o suprafaţă de 75 mp, suprafeţe cu podeţe şi trepte 27 mp. Va fi o clădire impunătoare, cu două aripi, o clădire  P+1, cu 16 dormitoare, birouri, cantină cu bucătărie şi anexe. Vom reabilita o clădire cumpărată de domnii din Franţa, existentă aici. La acest centru se vor crea 20 de noi locuri de muncă.
Grupului de donatori francezi li se cuvine toată recunoştinţa lăpuşenilor!

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.