Todoran Adrian – PMP: “Doamna” preşedinte Iohannis ne-a dat tuturor o palmă, nu doar Bisericii

0
520

Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis la petiţia iniţiată de Coaliţia pentru Familie privind schimbarea Constituţiei în vederea susţinerii familiei tradiţionale formate din bărbat şi femeie, a stârnit numeroase controverse. Nu doar reprezentanţii cultului care a pornit acest demers au rămas surprinşi de „viziunea deschisă şi tolerantă” a şefului statului, ci şi liderii celorlalte formaţiuni religioase s-au arătat în profund dezacord cu afirmaţiile lui Iohannis, pentru care între familia cu doi soţi de sex diferit şi cea de homosexuali nu există nicio diferenţă.
Dar nu doar grupările religioase contestă gândirea preşedintelui. Declaraţiile sale au născut reacţii din cele mai diverse. Todoran Adrian, locul I pentru Camera Deputaţilor pe listele Partidului Mişcarea Populară Maramureş, afirmă că prin ieşirea sa publică, Iohannis a jignit profund peste 20 de milioane de creştini. „Cei mai mulţi dintre români au fost crescuţi şi educaţi în spiritul legii creştine, preceptul biblic fiind cel care dă şi orientarea sensului familiei. Într-o societate majoritar creştină, înlocuirea fundamentului acesteia este sinonimă cu negarea lui Dumnezeu. Dacă preşedintele României merge la biserică doar pentru a arăta că se încadrează în rândul demnitarilor cu profunde convingeri religioase şi trebuie să dea bine în faţa camerelor, dar în realitate este un ateu, e strict problema sa. Însă atunci când în calitate de şef al statului iese public şi emite judecăţi de valoare privind familia creştină, ne dă tuturor o palmă. Nu doar cei care au iniţiat modificarea Constituţei s-au simţit ofensaţi la modul cel mai dur de un preşedinte iresponsabil, care nu are proprietatea termenilor folosiţi. Ci o naţiune întreagă.
Nu, domnule Iohannis. Nu dumneata ai stabilit principiile după care funcţionează lucrurile într-o societate. Nu dumneata eşti promotorul libertăţilor privind orientarea sexuală. Aceasta există şi fără ca preşedintele statului să ne spună asta. Nu îngrădeşte nimeni libertăţile pe care cuplurile gay le au în România. Dar nu putem promova statutul lor până la acela de familie. Pentru că primul cuvânt pe care un copil îl spune este mamă. Iar unui bărbat nu îi poate spune mamă. E ca şi cum v-am spune ‘doamnă’. Sau am putea încerca. Ce ziceţi? Ghinion, doamna preşedinte?”, este de părere Adrian Todoran, candidat al PMP Maramureş pentru Camera Deputaţilor.
Pentru liderul Mişcării Populare, trei sunt elementele care definesc cu prioritate Maramureşul: Credinţa, Tradiţia şi Oamenii Buni. Valori peste care nici măcar preşedintele statului nu poate trece.
Cătălin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.