Tâlhărie soluţionată de poliţişti în Baia Mare

0
331

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare au reţinut, pentru 24 de ore, un minor, de 14 ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Acesta urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
În fapt, luni 14 noiembrie, în jurul orei 19, băimăreanul ar fi sustras, prin violenţă, geanta unei femei care se deplasa pe strada Dobrogei. La scurt timp, în apropierea locului în care s-a comis fapta, victima şi-a găsit geanta sustrasă şi a constatat că din portofel îi lipsesc 70 de lei.
În ciuda impactului emoţional de moment femeia tâlhărită a reţinut semnalmentele agresorului, reuşind să ofere date relevante, de un real folos în activitatea de documentare şi investigare desfăşurată de poliţişti. Drept urmare, în cursul aceleiaşi zile, a fost identificat un băimărean, de 14 ani, bănuit de comiterea faptei.
În urma probatoriului administrat, tînărul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, urmînd a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În Vişeu de Sus – identificat şi reţinut pentru furt dintr-o societate comercială

Marţi, 15 noiembrie, poliţiştii din Vişeu de Sus au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr, din oraş, bănuit de comiterea unui furt din societate comercială. Prejudiciul este de peste 5.500 lei.
Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 13/14 noiembrie, tânărul ar fi pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale, situată pe strada 22 Decembrie, din Vişeu de Sus, de unde ar fi sustras o sumă importantă de bani. Prejudiciul cauzat depăşeşte suma de 5.500 lei.
În baza unui mandat emis de Judecătoria Vişeu de Sus, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa tânărului şi au ridicat suma de 675 lei precum şi bunuri bănuite că ar fi fost folosite în activitatea infracţională.
În urma probatoriului administrat, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză, şi pentru recuperarea prejudiciului creat.

Cercetată pentru furt

O femeie din Satulung, care şi-a însuşit un telefon mobil lăsat pe pervazul unui ghişeu, a fost identificată de poliţiştii de investigaţii criminale iar acum este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.
Sâmbătă, 12 noiembrie, o băimăreancă, în vârstă de 42 de ani, a sesizat poliţia că, i-a fost sustras telefonul mobil. Aceasta a declarat că, în timp ce se afla la o casă de schimb valutar de pe B-dul Unirii, din Baia Mare, şi-a lăsat telefonul pe pervazul ghişeului iar după aproximativ 20 de minute şi-a dat seama că bunul i-a dispărut. Valoarea prejudiciului este de 800 lei.
În urma activităţilor de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii de investigaţii criminale s-a constatat că, bănuită de comiterea faptei este o femeie, în vârstă de 60 de ani, domiciliată în comuna Satulung.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea recuperării bunului sustras şi tragerii la răspundere a persoanei bănuite.

Nagy Bela Vasile a fost găsit

Nagy Bela Vasile, în vârstă de 37 de ani, din Baia Mare, declarat dispărut de la domiciliu a fost găsit, marţi, 15 noiembrie, pe raza municipiului. Pe durata dispariţiei nu a fost victima vreunei infracţiuni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.