Campanie de informare “Alege să fii corect”

0
387

Poliţiştii maramureşeni, împreună cu reprezentanţi ai celorlalte structuri judeţene din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, continuă activităţile pentru informarea cetăţenilor, în cadrul campaniei naţionale „Alege să fii corect” desfăşurată pentru prevenirea fraudelor electorale.
Prin intermediul acestei campanii alegătorii primesc recomandări utile în raport cu procesul electoral. Conform prevederilor legale este interzisă votarea fără drept sau de mai multe ori, oferirea de bani, bunuri ori alte foloase pentru a determina un alegător să voteze sau să nu voteze un candidat sau o anumită listă de candidaţi, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei, fotografierea sau filmarea buletinului de vot.
În cadrul campaniei de informare, 500 de afişe tipărite au fost distribuite în judeţul Maramureş, pentru a fi amplasate în locuri aglomerate, în sediile unor instituţii publice cu aflux mare de cetăţeni, precum şi la intrarea în fiecare secţie de votare.
Pe raza municipiului Baia Mare au fost distribuite mai multe flyere cu mesaje informativ-preventive. Acţiunile Poliţiei vor continua şi în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Împotriva violenţei asupra femeii

25 noiembrie, Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii, marchează la nivel internaţional începutul celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii. În acest an, campania se desfăşoară sub genericul „De la pacea de acasă la pacea în lume: educaţie în siguranţă pentru toţi”.
Una dintre principalele atribuţii ale poliţiei este protejarea vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş se numără printre instituţiile care realizează activităţi în scopul prevenirii şi combaterii violenţei asupra femeii, dar şi în scopul informării, sensibilizării şi conştientizării opiniei publice cu privire la violenţa la care sunt expuse femeile în relaţia de cuplu, precum şi la consecinţele acesteia.
Astfel, ieri, 25 noiembrie, de la ora 12, poliţiştii de analiză şi prevenire a criminalităţii au fost alături de liceenii interesaţi să vizioneze documentarul „Aripi frânte” care a rulat gratuit la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Filmul, realizat de Poliţia Română în colaborare cu Asociaţia Necuvinte, prezintă poveşti adevărate de viaţă ale unor femei, victime ale violenţei domestice, şi subliniază importanţa sesizării poliţiei şi a instituţiilor abilitate de către victimă sau martorii violenţei în familie.
Tot ieri, între orele 17- 19, poliţiştii băimăreni, parteneri la evenimentul „Seara de veghe – Ceaiul anti-violenţă” au fost prezenţi în Piaţa Millenium, unde, alături de ceilalţi participanţi au înălţat lampioane şi au aprins candele în memoria femeilor care au murit din cauza violenţei intra-familiale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.