Administraţia Groşi vrea independenţă…

0
847

Conducerea primăriei din Groşi are în plan dezvoltarea economică a comunei, astfel încât, pe viitor, administraţia să nu mai depindă de banii veniţi de la centru, cum este situaţia în prezent. În acest moment, o serie de primării din Maramureş nu mai au bani nici măcar pentru funcţionare până la finalul anului.
În acest sens, Primăria Groşi are câteva terenuri pe care vrea să le valorifice în viitorul apropiat. Concret, acestea se pregătesc pentru a fi concesionate către anumiţi investitori interesaţi să-şi aducă afacerile în zonă: „Obiectivul nostru este de a dezvolta comuna, respectiv de a face o platformă industrială, astfel încât să fim independenţi din punct de vedere financiar, ca să nu mai depindem de Guvern. Avem în zona târgului auto, considerată o zonă industrială, câteva loturi de teren, vreo şapte sau opt. Acestea au mărimi de la 50 de ari şi până la câteva hectare pe care noi vrem să le valorificăm, astfel că le pregătim pentru concesionare. Există deja investitori interesaţi de aceste terenuri. Domeniile din care provin ei sunt diverse: medical, farmaceutic, fabricare materiale de construcţie şi chiar o staţie de asfalt. Mai avem o parte de teren intravilan, tot pentru asta, dar care trebuie parcelat. Probabil că de această problemă ne vom ocupa anul viitor. De asemenea, trebuie modificat PUG-ul că avem multe idei de dezvoltare”, a declarat Florin Boltea, primarul comunei Groşi.

Ideea construirii unui depozit de fructe persistă

Terenuri aflate în raza administrativ-teritorială a comunei Groşi
Terenuri aflate în raza administrativ-teritorială a comunei Groşi

Una dintre ideile fostei administraţii, legată de construirea unui depozit de fructe pe raza comunei, a rămas de actualitate şi în prezent. Astfel, investiţia ar putea fi realizată pe plan local de către fermierii din zonă. De asemenea, o altă variantă ar fi şi comuna învecinată Recea: „A avut în intenţie un investitor de a face un depozit de fructe la noi. Au fost nişte litigii pe această temă, care mai există şi acum. Noi avem vreo 20 de fermieri mărişori în Groşi care produc cantităţi semnificative de fructe ce ar putea intra într-o variantă asociativă de acest tip, adică o investiţie locală. Mai există o variantă, dacă cei din Consiliul Judeţean continuă proiectul fostului preşedinte Zamfir Ciceu, cu valorificarea terenurilor de la Recea, luate pentru fostul proiect cu depozitul ecologic de deşeuri. Acolo s-ar putea construi un depozit mare de fructe de care să beneficieze toată zona. Dacă acest proiect se va concretiza, atunci, fiind în vecinătate, ne va fi facil. Noi trebuie să gândim în perspectivă, să ne pregătim pentru viitor şi să ne armonizăm cu ceea ce Baia Mare şi implicit judeţul are în plan, România de fapt. Şi mă refer aici la drumul expres, spre exemplu, ce va trece o bună bucată peste teritoriul comunei, lucru care ar aduce avantaje, dar şi dezavantaje”, a completat Gavril Ardusătan, viceprimarul comunei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.