Sala ”STUDIO”, tot închisă!

0
342

Sala de spectacole ”Studio” (rebotezată ”Viorel Costin”) a Casei Municipale de Cultură din Sighetu Marmaţiei zace închisă în continuare. Construită într-o clădire veche, în urmă cu 5 decenii, moderna sală avea 750 de locuri la parter şi balcon şi funcţiona atât ca sală de spectacole (muzică populară şi uşoară, operă, operetă, teatru), dar şi ca sală de cinematograf (până prin 1970). După ultima renovare a sălii (acum 10 ani) au rămas 550 de fotolii, Sala ”Viorel Costin”rămânând în continuare cea mai mare din municipiu. Din păcate, în urma unei inspecţii tehnice, specialiştii în construcţii au dispus închiderea spaţiului până la reconsolidarea tavanului gata oricând să cadă. De căzut n-a căzut nimic între timp, dar nici nu s-a făcut mare lucru, întrucât, aşa cum declara noul primar, Horia Scubli, Primăria încă nu are intabulat dreptul de proprietate asupra clădirii. Ca atare e greu de obţinut fonduri europene, lucrările de consolidare şi modernizare fiind costisitoare.
Nici clădirea impozantă a fostului cinematograf ”Muncitoresc” şi a Muzeului de Etnografie nu stă mai bine. Şi acest monument istoric trebuie reabilitat şi recompartimentat, dar edilii sunt obligaţi prin lege să respecte clauzele contractuale cu chiriaşii din edificiu, contracte care expiră abia în 2017. Desi­gur, în acelaşi program de reabilitare trebuie să intre şi celălalt monument istoric care adăposteşte Primăria municipiului.
Altfel spus, edilii locali au intenţii şi proiecte bune şi foarte bune, au cu cine, dar n-au cu ce! Iar cum banii niciodată nu au fost suficienţi, sighetenii se pot culca liniştiţi şi sătui… de promisiuni!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.