Prins în flagrant în timp ce oferea spre vânzare peste 2.200 de petarde

0
734

Poliţiştii maramureşeni au ridicat, în vederea confiscării, peste 2.200 de obiecte pirotehnice, pe care un băimărean intenţiona să le comercializeze ilegal. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu articole pirotehnice.
Luni, 19 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au desfăşurat, împreună cu jandarmi, activităţi în vederea identificării persoanelor care nu respectă legislaţia în domeniul materiilor explozive. Astfel, pe strada şcolii, din Baia Mare, poliţiştii au identificat un bărbat, de 40 de ani, din municipiu, în timp ce oferea spre vânzare 2.286 petarde pe care le deţinea fără drept.
Poliţiştii au dispus ridicarea, în vederea confiscării, a întregii cantităţi de articole pirotehnice descoperită.
În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu articole pirotehnice şi comercializare de articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
Poliţiştii continuă cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a băimăreanului.

Furt din locuinţă soluţionat de poliţişti

Poliţiştii din Fărcaşa au identificat un minor, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă. Prejudiciul, 1.400 de lei, a fost recuperat integral.
Vineri, 16 decembrie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la comiterea unui furt dintr-o locuinţă. O femeie, din localitatea Stremţ, comuna Băseşti, a declarat că, în timp ce se afla la serviciu, persoane necunoscute au profitat de faptul că şi-a lăsat cheia pe pervazul geamului de la casă şi au pătruns în locuinţă, de unde i-au sustras suma de 1.400 lei.
Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţişti au dus la identificarea unui băiat, de 14 ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.