Acţiunea “foc de artificii” la final

0
316

În perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, Poliţia Română a desfăşurat acţiunea naţională „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.
În această perioadă, poliţiştii maramureşeni au efectuat controale la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice şi au acţionat în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă prevederile legale din acest domeniu.
Astfel, în judeţul Maramureş, sub coordonarea poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au desfăşurat 60 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 20 de infracţiuni de efectuare fără drept a unor operaţiuni cu articole pirotehnice şi de comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, în timpul celor aproape două luni de acţiuni, peste 260 kg de articole pirotehnice.
Prin activităţile de verificare şi control desfăşurate în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a urmărit şi prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice şi juridice precum şi depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă aceste prevederi. În judeţul Maramureş, în acest sezon de iarnă, au fost sesizate poliţiei patru cazuri de rănire uşoară. Cele patru persoane rănite ca urmare a efectuării fără drept de operaţiuni cu obiecte pirotehnice au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, poliţiştii maramureşeni atrag, încă o dată, atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise şi vă recomandă să respectaţi legislaţia în vigoare. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

La începerea şcolii, poliţiştii vă recomandă!

Având în vedere faptul că, pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, poliţiştii maramureşeni recomandă elevilor să evite deplasarea pe partea carosabilă şi să manifeste atenţie sporită atunci când traversează. De asemenea, pentru a evita victimizarea sau rănirea, poliţiştii le recomandă:
• Să respecte regulile de circulaţie, să nu alerge pe trecerile de pietoni şi să se joace doar în spaţiile special amenajate!
• Să evite utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu asculte muzică la căşti, atunci când se deplasează pe drumurile publice, deoarece atenţia le este, astfel, mult diminuată!
• Să nu accepte compania unor persoane necunoscute şi să nu primească nimic de la acestea!
• Să evite să aibă asupra lor sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor!
• Să sune la 112 dacă sunt în pericol sau martorul unei infracţiuni!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.