CS Minaur şi-a reluat, luni, pregătirile

0
391

CS Minaur Baia Mare, sub comanda tehnicianului Raul Fotonea, şi-a reluat luni, 9 ianuarie, pregătirile pentru returul Diviziei A, Seria B. Clubul înfiinţat anul trecut a terminat prima parte a sezonului pe primul loc în serie, cu 31 de puncte, la egalitate cu CSM Oradea.
De altfel, doar cele două grupări au rămas în cursa pentru primul loc, derby-ul fiind programat în polivalenta “Lascăr Pană”. CS Minaur nu are prevăzut, pînă la debutul returului (18 februarie), un stagiu de pregătire, toate antrenamentele urmînd să fie efectuate pe plan local. Formaţia lui Raul Fotonea va ataca partea a doua a sezonului cu acelaşi lot de jucători, conducerea clubului şi tehnicianul băimărean luînd decizia să nu renunţe la nici un jucător, dar nici să transfere. Referitor la meciurile amicale din această perioadă, echipa de pe primul loc din seria B a diviziei A va organiza prima ediţie a Cupei CS Minaur, unde vor mai participa CSM Satu Mare şi Potaissa Turda. A patra formaţie se va decide între CSU Suceava şi o grupare din Ungaria. Cupa CS Minaur se va desfăşura în perioada 19-21 ianuarie. Băimărenii mai au programate încă două amicale după acest turneu, la finalul acestei luni, o dublă cu formaţia de Ligă Naţională Politehnica Timişoara, în deplasare.
În perioada 13-15 ianuarie, Federaţia Română de Handbal organizează la Izvorani o acţiune de testare şi pregătire a loturilor naţionale de juniori şi cadeţi. Această acţiune va fi condusă de antrenorul echipei naţionale de seniori a României, Xavier Pascual Fuertes, iar din lotul CS Minaur a fost convocat Călin Căbuţ. De asemenea, în această perioadă, antrenorul echipei de handbal masculin Raul Fotonea, va participa la un stagiu de instruire alături de antrenorul primei reprezentative.
Returul Diviziei A, Seria B se reia pe 18 februarie, în prima etapă fiind programat derby-ul băimărean dintre CS Minaur şi Academia Minaur.

Tot luni s-a sunat adunarea şi la Academia Minaur

Tot luni s-a reunit şi echipa de divizia A Academia Minaur, sub comanda antrenorilor Florin Mironescu şi Silviu Surducan. Iar în această săptămînă juniorii ce evoluează la divizie se vor pregăti afară, unde vor lucra la partea fizică, pentru ca din 16 ianuarie să treacă în sală, urmînd să se muncească la partea tehnico-tactică. Deocamdată, Academia Minaur are stabilit un singur un turneu de verificare, în perioada 27-29 ianuarie, la Nyiregyhaza.
Conducătorii Academiei ne-au informat că au patru jucători convocaţi la naţionalele României de juniori şi cadeţi. Cristian Niculai, Adrian Dedea şi Viorel Boşca se vor afla în pregătiri cu naţionala în perioada 13-16 ianuarie, la Izvorani. Tot la Izvorani va merge (13-16 ianuarie), dar cu naţionala de cadeţi, şi Bogdan Dobra. Cei patru jucători ai Academiei Minaur vor fi supervizaţi la antrenamente de Xavier Pascual, tehnicianul naţionalei de seniori a României.
Săptămîna viitoare, în 17 şi 18 ianuarie, în Baia Mare se vor afla 7 reprezentanţi ai clubului maghiar Ferencvaros, aceştia urmînd să poarte discuţii cu Academia Minaur pentru un parteneriat. Parteneriat ce va prevedea, în primă fază, perfectarea de meciuri amicale la nivelul grupelor de copii şi juniori între cele două cluburi.
Florin Mironescu, antrenorul coordonator al Academiei, ne-a mai informat că au început pregătirea şi grupelor de juniori II şi III. Ambele echipe s-au reunit pe 3 ianuarie, iar echipa de juniori III a efectuat, deja, un stagiu de pregătire, de cinci zile, la Ocna Şugatag. Juniorii II ai Academiei vor începe meciurile oficiale pe 3 februarie, cu al doilea turneu de sală, iar juniorii III vor debuta în campionat pe 29 ianuarie, în etapa 9 urmînd să joacă pe teren propriu cu LPS Bistriţa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.