Ziua Culturii Naţionale marcate la CASPEV

0
304

La Centrul pentru Vârst­nici CASPEV Baia Mare au fost organizate manifestări dedicate Zilei Culturii Naţionale, precum şi aniversării a 167 de ani de la naşterea marelui poet naţional Mihai Eminescu.
Acţiunea a debutat cu discursul preşedintelui Caspev, Ştefan Lupşa. Moderatorul evenimentului a fost Cavaşi Florica. Programul a inclus momente artistice susţinute de eleve ale Şcolii Populare de Artă “Liviu Borlan” Baia Mare, sub conducerea muzicală a profesoarei Codruţa Băban. Nelipsit a fost şi corul CASPEV, “Crizanteme”, care a oferit momente de încântare, sub bagheta dirijoarei Rodica Fage Bănescu. Un moment gustat de spectatori a fost şi cel oferit de actorul Paul Antoniu, care “cu verva-i şi farmecul recunoscute, a prezentat, pe lângă câteva creaţii eminesciene şi un moment petrecut la mănăstirea Putna, unde la un moment dat printre vizitatorii autohtoni s-a aflat şi un grup de cetăţeni turci.

Paul Antoniu
Paul Antoniu

Aceştia treceau prin faţa statuii lui Ştefan cel Mare, se opreau fiecare în faţa voievodului şi se aplecau cu decenţă şi condescendenţă”. Publicul s-a putut bucura şi de interpretarea emoţionantă a lui Ghiţă Leordean, care a cântat “Mai am un singur dor”. “Mi s-a părut ceva ireal, fantastic! Aş fi vrut să plesnească pereţii, să urce cântecul la cer, la Dumnezeu, să-i împlinească dorul lui Eminescu”, ne-a spus Gheorghe Neag, unul dintre cei 50 de spectatori din sală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.